Film

Skribent

Alexander Kardelo

16 juni 2023 | 06:45

James Gunn har hittat den perfekta Batman-regissören

"Det fanns egentligen bara ett alternativ", säger DC-chefen James Gunn.
Det är bekräftat: Andy Muschietti regisserar en kommande Batman-film med titeln "The Brave and the Bold".
 
MovieZine skrev om ryktet redan i början av juni. Idag görs det officiellt att mannen bakom "The Flash" fortsätter sitt samarbete med DC. Studiocheferna James Gunn och Peter Safran säger till Variety att han var deras enda kandidat för jobbet:
 
- Vi såg "The Flash" innan vi ens tog över ledarskapet på DC Studios, och vi förstod direkt att han var både en visionär regissör och ett enormt DC-fan.
 
- Det är en magnifik film - rolig, emotionell, spännande - och Andys samhörighet och passion för dessa karaktärer och deras värld märks i varje bildruta. Så när det var dags att hitta en regissör för "The Brave and the Bold" fanns det verkligen bara ett alternativ för oss. Som tur var sa Andy ja.
 
Michael Keaton återvänder som Batman i bioaktuella "The Flash".
 
Andy har med sig syrran Barbara Muschietti som producent. "The Brave and the Bold" bygger på en serietidning där Bruce Waynes biologiska son Damian blir hans sidekick Robin. Det blir första gången som biopubliken får möta en Robin sedan Chris O'Donnell spelade rollen mot George Clooney på 90-talet. Vilka som får spela huvudrollerna är inte klart.
 
Innan Muschietti gjorde succé med bioaktuella DC-filmen "The Flash" var han känd som skräckregissören bakom "Mama" (2913) och "Det"-filmerna med Bill Skarsgård.
 
| 16 juni 2023 06:45 |