rykte

Skribent

Alexander Kardelo

12 juni 2023 | 12:30

Bill Skarsgård kan få en stor roll i DC:s universum, enligt rykten

Finns det en plats åt Bill Skarsgård i DC:s ambitiösa framtidsplaner? Och vem skulle han kunna spela?
DC-bossen James Gunn letar efter nya förmågor att befolka sitt filmiska universum med - och han sneglar mot Bill Skarsgård. Enligt (väldigt lösa) rykten ska den svenske skådisen redan ha haft ett generellt möte med DC Studios.
 
Som vi vet planerar DC att hitta nya stjärnor till heta roller som Batman, Superman och en rad andra ikoniska hjältar. Men Skarsgård sägs vara aktuell för rysaren "Swamp Thing" - ett träskmonster som i serietidningarna bland annat fått bekämpa terrorister och övernaturliga hot mot världen.
 
Rollen som Pennywise i "Det"-filmerna (av "The Flash"-regissören Andy Muschietti) sägs ha övertygat Warner Bros, och DC om en unik begåvning. 
 
Ryktet kommer från podcasten The Hot Mic och Hollywood-insidern Jeff Sneider:
 
- Skarsgård var ansiktet utåt för en framgångsrik franchise med ”Det”. Han har väldigt uttrycksfulla ögon och kan agera täckt av smink. Så jag hörde att ”Swamp Thing” är en film som kan vara aktuell för honom.
 
- Han kan vara ute efter att visa en mer sympatisk sida, eftersom han ofta blir typecastad som skurken, tillägger Sneider.
 
 
Nu är dock "Swamp Thing" fortfarande några år bort. Fast vi vet att James Mangold är tänkt att regissera, så har filmskaparen fler projekt framför sig - en Buster Keaton-biopic och en Star Wars-rulle väntar.
 
Och Skarsgård? Nyss såg vi honom som skurk i "John Wick: Chapter 4" och nästa år spelar han antihjälten i "The Crow". Skådespelaren har redan två små Marvelroller bakom sig - i "Deadpool 2" och "Eternals" - så vi får se om han är sugen på större utmaningar i samma genre. Ta ryktet än så länge med en stor nypa salt.
| 12 juni 2023 12:30 |