Film

Skribent

Alexander Kardelo

8 juni 2023 | 22:37

Nicholas Hoult missade rollen som Batman. Nu provfilmar han för Superman

Regissören James Gunn börjar gallra ned sina favoriter till de ikoniska rollerna i "Superman: Legacy".
Rollen som Superman är ledig, och vi vet ett gäng killar som är sugna på att axla manteln. Som det tidigare har rapporterats är bland andra Nicholas Hoult ("The Menu") en klar favorit till att spela mannen av stål.
 
Det här är inte första gången som skådisen provfilmar för en DC-ikon. För några år sen var han en toppkandidat för att spela Bruce Wayne i "The Batman", men förlorade rollen till Robert Pattinson. Andra gången gillt? Vi kan definitivt se Hoult hantera en egen franchise.
 
De första provfilmningarna kommer att ske kring Fars dag-helgen (18 juni i USA) eller kort därefter, rapporterar Deadline. Då kommer en rad skådespelare att få möta James Gunn, som skriver och regisserar nya "Superman: Legacy", samt Peter Safran som driver nya DC tillsammans med Gunn.
 
Förutom Hoult ska David Corenswet ("Pearl") och Tom Brittney ("Grantchester") provfilma för rollen som Clark Kent.
 
Lois Lane då? Rollen som Kents reporterkollega kan gå till Phoebe Dynevor ("Bridgerton"), Emma Mackey ("Döden på Nilen") eller Rachel Brosnahan ("The Marvelous Mrs. Maisel").
 
Så snart dessa roller är tillsatta börjar man även att leta efter Lex Luthor och Jimmy Olsen. "Superman: Legacy" blir en viktig satsning för DC, och den första filmen att kickstarta Gunn och Safrans nya era för studions superhjältefilmer. Den har planerad biopremiär sommaren 2025.
 
Hoult, Corenswet eller Brittney? Vem ser ni helst som Superman?
| 8 juni 2023 22:37 |