Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

31 oktober 2017 | 23:00

Inspelningarna av "House of Cards" sista säsong stoppas på obestämd tid

Korthuset "House of Cards" är minst sagt i blåsväder efter anklagelsen mot Kevin Spacey, nu stänger Netflix ned produktionen helt - på obestämd tid.
Igår möttes vi av nyheten att Netflix lägger ned "House of Cards" efter nästa säsong, idag blev det känt att de sedan en längre tid tillbaka redan arbetar på tre olika spinoff-idéer.
 
Men anledningen att Netflix ens pratar om "House of Cards" just nu, började i söndags när en allvarlig anklagelse riktades mot seriens stora stjärna, Kevin Spacey, av Anthony Rapp.
 
"MRC [produktionsbolaget] och Netflix har bestämt sig för att stänga ned produktionen av "House of Cards", på obestämd tid, för att ge oss tid att se över den rådande situationen samt finnas där som stöd för alla som arbetar med serien," skriver MRC och Netflix i ett gemensamt uttalande till Deadline.
 
Frågan är hur Frank Underwood hade tagit sig ur den här soppan? Det är utan tvekan en hemsk anklagelse som har riktats mot Kevin Spacey, att han på fyllan ska ha gjort sexuella närmanden mot den då [1986] 14-årige skådespelaren Anthony Rapp ("Star Trek: Discovery") under en fest i Spaceys lägenhet.
 
 
Ingen skugga ska falla över Rapp, som valt att gå ut med händelsen han har burit på i drygt 30 års tid. Spacey själv tog upp det i sin omtalade ursäkt till Rapp - han påstår däremot att han inte minns händelsen. Om det är sant eller inte [att han inte minns], kommer vi aldrig att få veta. Men om så är fallet, är det nästan skrämmande att se hur fort film och tv-världen vänder Spacey ryggen - förutsatt att det här "enbart" är en mer än 30 år gammal isolerad händelse. När folk som Harvey Weinstein och James Toback fått härja obehindrat i åratal, för att inte tala om Roman Polanski och Woody Allen.
 
Oavsett vilket är inspelningarna av den sista säsongen av "House of Cards" nu inställda, Spacey kommer inte att få ta emot den heders-Emmy [på den internationella Emmygalan i november] som var tanken - och hans skådespelar-lektioner man kunnat köpa online har plockats bort. Gissningsvis är det här inte det sista vi lär få höra om Kevin Spacey och "House of Cards" framöver. 
 
Tycker du att Netflix har agerat på rätt sätt med "House of Cards" under den rådande situationen med Kevin Spacey?
| 31 oktober 2017 23:00 |