Skribent

Alexander Kardelo

30 oktober 2017 | 07:55

Kevin Spacey ber om ursäkt för sexuella närmanden

Skådespelaren väljer att komma ut som homosexuell efter anklagelser om närmanden mot en 14-åring.
Kevin Spacey har valt att gå ut på Twitter med en offentlig ursäkt till skådespelaren Anthony Rapp, som anklagar honom för sexuella närmanden. Detta ska ha skett när Rapp bara var 14 år gammal.

Rapp, aktuell i tv-serien ”Star Trek: Discovery”, berättar för Buzzfeed att Spacey försökte lägga sig över honom i ett sovrum, efter en fest i New York på 80-talet.

Spacey skriver att han inte minns händelsen men menar att det var ett ”djupt opassande beteende på fyllan”.
 
 
”Jag har all respekt för Anthony Rapp som skådespelare. Hans historia skrämmer mig. Jag minns inte det inträffade, det måste ha varit över 30 år sedan. Men om jag har betett mig så, förtjänar han en ärlig ursäkt för vad som var ett djupt opassande beteende på fyllan. Jag ber om ursäkt för de känslor han måste ha burit på i alla år.”

I samma veva väljer Kevin Spacey att öppet komma ut som homosexuell efter många år i garderoben.

”Den här historien har gett mig mod att nämna en annan sak om mitt liv. Jag vet att det går rykten, då jag har valt att leva ett privat liv. Mina närmaste vet att jag har haft relationer med både män och kvinnor. Jag har älskat män, och jag väljer nu att leva som en homosexuell man. Jag vill leva ärligt och öppet och det börjar med att undersöka mitt egna beteende”, skriver han.
 
 
Efter Harvey Weinstein-skandalen har avslöjanden om sexuella närmanden och våldtäktsförsök skakat både filmbranschen och hela världen. I Sverige har flera offentliga medieprofiler fått krypa till korset efter liknande vittnesmål från modiga offer som valt att träda fram. I Hollywood har bland annat regissören James Toback anklagats av över 200 kvinnor för olämpligt beteende.
| 30 oktober 2017 07:55 |