Serie

Skribent

MovieZine

7 februari 2024 | 10:30

Idag flyttar 4 före detta Viaplay-original in hos Netflix

Netflix har blivit något av en räddare i nöden för streamingtjänster som behöver snabba cash, och det får man väl ändå säga gäller för Viaplay.
Inget dåligt sällskap, får man ändå säga. Tidigare har Netflix köpt in omtalade HBO-serier som "Band of Brothers" och "True Blood" - från och med idag får de samsas med två svenska långfilmer och två svenska dramaserier som alla härstammar från den krisande streamingtjänsten Viaplay.
 

Här är titlarna som nu kan streamas hos Netflix

 
• ”Suedi” (2021) är komedin om Mahmod som mest av allt vill bli sedd som svensk. När han hittar en hög med pengar ser han sin chans att köpa sig ett Svenssonliv. Kardo Razzazi spelar huvudrollen och Suzanne Reuter skiner i en biroll. "Rörigt och galet, men ändå charmigt" tyckte MovieZines recensent.
 
• ”Orca” (2020) är Josephine Bornebuschs drama som spelades in i början av coronapandemin, och utspelar sig till stor del på datorskärmar. En stjärnspäckad ensemble - bland andra Johan Rheborg, Marie Göranzon och Gustav Lindh - gestaltar människor som möter ofrivillig isolering. "Ett vemodigt drama om Zoom-mötenas år", kan du läsa i vår recension.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Sverrir Gudnason och Josephine Bornebusch i "Älska mig". 
 
• ”Älska mig” (2019) - Bornebusch står även bakom den här hyllade och känslostarka dramakomedin om tre generationer som hanterar livets med- och motgångar som kärlek och sorg. Den första säsongen på sex avsnitt finns nu på Netflix. Detta är en serie som "bjuder på både tårar och skratt i en härlig kombination" enligt MovieZines recension.
 
 • ”Thunder in My Heart” (2021) är Amy Deasismonts hjärteprojekt, där hon spelar en ung kvinna som tillsammans med sina vänner försöker navigera sig genom vuxenlivet. "En fin och stundtals tung skildring av att vara ung, kär och vilsen" tyckte MovieZines recensent. Två säsonger på totalt 16 avsnitt.
 
”Suedi”, ”Orca”, ”Älska mig” och ”Thunder in My Heart” har alltså helt plockats från Viaplay och bor nu (permanent?) på svenska Netflix.
 
 
 Tänker du kolla in någon av dessa titlar i deras nya hem?
| 7 februari 2024 10:30 |