Film

Skribent

Andreas Samuelson

12 juni 2012 | 16:30

Höjdpunkterna på Peace & Love Film Festival

Efter 13 år som en av Sveriges populäraste musikfestivaler utvidgar Peace & Love i Borlänge sina vyer och startar en egen filmfestival.

Man inviger Peace & Love Film Festival den 23 juni med Sverigepremiären av stjärnspäckade musikalen "Rock of Ages" som öppningsfilm och rundar av den 27 med en nordisk premiär av Bob Marley-dokumentären "Marley" som avslutningsfilm.

Festivalen samarbetar med 25-årsfirande partnern Svenska Bio, med stöd av Borlänge kommun och Film i Dalarna, med ambitionen att förmedla ett budskap om en bättre värld genom vita duken och samtidigt bidra till utvecklingen av en internationell mötesplats i Dalarna för folk som skapar, älskar och jobbar inom film.

Festivalen är uppdelad i tre kategorier:

- Peace & Love Selection: Kommande långfilm som tävlar om Peace & Love Award
- Short Film Selection: Utvald kortfilm som tävlar om Svenska Bios jubileumspris i kategorin Short Film Selection
- Midnight Screenings: Utomhusvisningar av jubilerande klassiker som "Wayne's World", "Full Metal Jacket" och "Singin' in the Rain".

I Peace & Love Selection utser inbjuden jury vinnare av Bästa film, regi, manlig och kvinnlig skådespelare samt soundtrack. Publikpriser delas ut till Bästa film och kortfilm. Det hålls även workshops, bl.a. med Kubrick-klipparen Martin Hunter, för unga filmare där de kan utbyta tankar och erfarenheter.

VAD: Peace & Love Filmfestival 2012

VAR: Svenska Bio, Biopalatset 2 i Borlänge, Dalarna

NÄR: 23-27 juni

VARFÖR: Ny och klassisk film, prisutdelning, workshops med filmskapare

HÖJDPUNKTER: "On the Road", "Take This Waltz", "Woody Allen: A Documentary", "Jesus was a Commie"

KOSTAR: 395 kr

HEMSIDA: www.peaceandlovefilm.se

| 12 juni 2012 16:30 |