Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

2 februari 2023 | 21:00

Missa inte: 9 lovande tv-serier att hålla koll på under februari

"The Consultant", "Hello Tomorrow!" samt avslutningen av fantasyserien "Carnival Row" är bara några av titlarna vi har att se fram emot under februari.
Januari och februari är i vanliga fall två månader när väldigt få påkostade och ambitiösa titlar dyker upp på tv. Men med tanke på hur mycket "The Last of Us" imponerar hos HBO Max just nu, så verkar 2023 öppna mer starkt än vanligt. Och lyckligtvis finns det faktiskt ett gäng med tv-premiärer att hålla utkik efter även i februari.
 
Här nedan har jag lyft fram nio av de tv-serier (och då räknar jag inte "Last Week Tonight with John Oliver" som släpps den 20 februari hos HBO Max) som jag personligen kommer att ge en chans under månaden:
 

"Dear Edward" (Apple TV+) - 3 feb

 
 
Apple TV+ har haft en tendens att få ut många fler lyckade än misslyckade projekt de senaste åren, så nu börjar vi närma oss en punkt att i princip varje titel streamingtjänsten släpper åtminstone förtjänar en chans. Under februari lyckas man få in en tredjedel av den här listans titlar, där "Dear Edward" står för månadens dramasatsning. Connie Britton, Taylor Schilling och Colin O'Brien står i centrum när en 12-årig pojke blir den enda överlevaren efter att ett passagerarflygplan störtar.
 

"Kapningen" (C More) - 6 feb

 
 
"Kapningen" är en fristående uppföljare till tv-serien "Sthlm Rekviem" som återförenar Fredrika Bergman och Alex Recht i ännu ett fall. Den här gången försöker man rädda alla passagerarna på ett kapat flygplan. Jonas Karlsson, Adam Lundgren och Liv Mjönes dyker upp i några av säsongens största roller.
 

"Limbo" (Viaplay) - 12 feb

 
 
Rakel Wärmländer, Sofia Helin och Louise Peterhoff handlar om tre vänner och mammor, vars söner lånar en bil och hamnar i en svår bilolycka. En olycka som förändrar allas liv och även relationerna mellan kvinnorna och deras familjer.
 

"Red Rose" (Netflix) - 15 feb

 
 
Netflix har knipit de globala rättigheterna till BBC Three-serien "Red Rose" som visades i Storbritannien i somras. Handlingen kretsar kring ett gäng ungdomar som påverkas och hotas av mobil-appen Red Rose. "It's not just your battery that could die" står det på seriens poster, vilket summerar precis vilken typ av serie det handlar om.
 
Något säger mig att det här mycket väl kan bli precis den där typen av Netflix-serier som exploderar och blir något av ett kulturfenomen över en natt... eller så väljer man att lägga ned serien bara några få dagar senare. Oavsett vilket, så finns det all anledning att hålla ögonen på denna.
 

"Carnival Row" (säsong 2, Prime Video) - 17 feb

 
 
Tittarna har fått vänta sedan hösten 2019, men en pandemi och en lång produktion senare så kommer nu fortsättningen av fantasyserien "Carnival Row". Den andra säsongen kommer däremot att knyta ihop handlingen och bli seriens sista, vilket vi tidigare rapporterat om. Både Orlando Bloom och Cara Delevingne återvänder givetvis till huvudrollerna i seriens avslutning.
 

"Hello Tomorrow!" (Apple TV+) - 17 feb

 
 
Billy Crudup har vi redan fått följa i Apple-serien "The Morning Show", men i "Hello Tomorrow!" axlar han istället huvudrollen som en karismatisk försäljare av andelslägenheter - på månen. Handlingen utspelar sig i "retroframtidsvärld" och har även skådespelare som Hank Azaria och Alison Pill i några av de större rollerna.
 

"Fleishman is in Trouble" (Disney+) - 22 feb

 
 
I vanlig ordning så har vi svenskar fått vänta en sisodär 100 dagar på att Disney+ ska låta oss ta del av deras nya serier som skapats för (den Disneyägda) tv-kanalen FX i USA. "Fleishman Is in Trouble" dök upp redan i november på andra sidan Atlanten men hann ändå klättra upp på många internationella tv-kritikers listor över förra årets bästa nya tv-serier. Och med skådespelare som Jesse Eisenberg, Claire Danes och Lizzy Caplan i huvudrollerna, så finns det onekligen alla förutsättningar att skapa något riktigt bra där. 
 

"Liaison" (Apple TV+) - 24 feb

 
 
Vincent Cassel och Eva Green leder en spännande och fartfylld spionthriller där Storbritannien utsätts för upprepade digitala terrorattentat av någon som lyckas hacka viktiga samhällsfunktioner. Men frågan är vem som egentligen ligger bakom, en fråga som flera olika internationella underrättelsetjänster försöker besvara.
 

"The Consultant" (Prime Video) - 24 feb

 
 
Svenska "Maktens ringar"-regissören Charlotte Brändström har regisserat två avsnitt ur Prime Videos mystiska och mörka nya komediserie "The Consultant". Konsulten Regus Patoff (spelad av Oscarsvinnaren Christoph Waltz) kliver plötsligt in och meddelar att han har tagit över ansvaret för ett spelföretag som skapar populära mobilspel. Men frågan är vilket spel deras nya chef egentligen spelar med sina anställda... och om alla kommer att överleva under den nya ledningen?
 

Läs också: 18 filmer lämnar Netflix i januari

 
Vilka nya tv-serier ser du fram emot mest under februari? Kommentera gärna nedan!
| 2 februari 2023 21:00 |