Serie

Skribent

Josefine Krischausky

7 november 2022 | 21:30

Amazon lägger ner "Carnival Row" efter andra säsongen

Fantasydramat med Orlando Bloom och Cara Delevingne är tillbaka med nya avsnitt, som nu blir seriens sista, i februari 2023.
I början av 2023 har det till slut blivit dags för nya avsnitt av "Carnival Row", efter en över tre år lång väntan. Redan nu kommer dock en trist nyhet för de tittare som har uppskattat serien. Variety rapporterar att Amazon har bestämt sig för att lägga ner fantasydramat, vilket innebär att säsong två blir den sista.
 
"Carnival Row" utspelar sig i en fantasivärld under den viktorianska tiden, med Orlando Bloom och Cara Delevingne i huvudrollerna som detektiven Rycroft Philostrate och flyktingälvan Vignette Stonemoss. Tillsammans navigerar de en utmanande kärleksaffär i ett allt mer intolerant samhälle, där mytologiska, sagolika varelser lever under människans förtryck.
 
 
 
Den första säsongen släpptes under hösten 2019, och togs emot väl av stora delar av publiken, medan kritikerna var lite mer splittrade. På MovieZine fick "Carnival Row" dock ett positivt omdöme, och beskrevs av vår recensent som "inte bara en av årets mest hajpade fantasyserier, utan antagligen också den bästa". 
 
Serien förnyades av Amazon redan innan den första säsongens premiär. Inspelningarna satte igång kort efter, men fick pausas till följd av pandemin, och först hösten 2021 var de tio nya avsnitten färdigfilmade. 
 
 
Den andra och sista säsongen av "Carnival Row" får premiär på Prime Video den 17 februari. Kommer du att sakna serien? 
| 7 november 2022 21:30 |