Serie

Skribent

MovieZine

1 februari 2023 | 14:30

Starka reaktioner efter ”The Last of Us”-avsnittet: ”Helt mållös!”

MovieZines läsare delar med sig av känslorna efter veckans avsnitt där vi får ta del av Bill och Franks historia.
Redan i det tredje avsnittet av "The Last of Us" tar den postapokalyptiska serien en liten avstickare. Joel och Ellies historia får vänta medan vi tittar in hos Bill, enstöringen som skärmat av sig från den smittade omvärlden. Nick Offerman är enastående och när Murray Bartlett, Frank, tittar förbi och tar ned hans fasad blir det snabbt väldigt rörande.
 
I en intervju med Inverse berättar avsnittets regissör, Peter Hoar (själv öppet gay), om hur man "lurar" straight publik att bli investerad i en homosexuell kärlekshistoria:
 
- Ibland måste man liksom lura resten av världen till att se sånt här, innan de inser att "jösses, det var två killar". Då förstår de att allt är på riktigt. Det är samma slags kärlek.
 
Här och var på internet kan man hitta homofoba kommentarer efter det fina avsnittet. Men bland MovieZines läsare är det i stort sett bara kärlek och positiva ord. I kommentarerna på vår Facebook-sida vittnar många om hur de grät floder till Bill och Franks avsnitt.
 
 

"Det här gjorde ett avtryck i min själ"

 
”Jag som har stora problem med min ADHD och koncentrationen/uppmärksamheten satt helt fängslad hela avsnittet. Med hjärtat både varmt och ituslitet på en och samma gång kommer jag definitivt att minnas detta fantastiska avsnitt” - Sanna J.
 
"Har aldrig sett/spelat spelet så har ingen åsikt om den delen men det här var den finaste kärlekshistorien jag någonsin sett på tv! Magiskt från början till slut, blev helt tagen! Det här gjorde ett verkligt avtryck i min själ och kommer att stanna i minnet. Love is love" - Lena B.
 
"Såg just klart avsnittet och är helt handfallen! En otroligt vacker och mänsklig alternativt berättad story om Bill och Frank! Som inbiten nörd av spelen var detta klart oväntat men jävlar vilket avtryck! Offerman och Bartlett var enastående" - Kevin H.
 
 

"Jag blev så glatt överraskad"

 
"Aa, det var helt fantastiskt detta avsnitt. När Bill tar pianot och spelar och sjunger, det kändes ordentligt. Och när Bill äter jordgubben och faller i glädjetårar, underbart. Och bara hur deras kärlek, inga ord ens. Jag blev så glatt överraskad av detta avsnitt” - Tony G.
 
"Håller helt med! Riktigt bra avsnitt och som ett fan av spelen är det här en riktigt lyckad ändring från spelformatet." - Ove B.
 
"Helt fantastiskt avsnitt! Blev rörd ända in i själen" - Hilda F.
 
"Helt mållös efter dagens avsnitt! Så mycket känslor, och så mäktigt att verkligen på djupet lära känna Bill och Frank på bara ett avsnitt. Karaktärsutvecklingen i denna serie är enastående" - Sanna A.
 
 

"Jag blev hänförd och gråtfärdig"

 
"Jag har inte spelat spelet eftersom det inte intresserar mig alls. Men övertalad att se serien av fru och barn är jag mäkta imponerad. Dessa sidohistorier är fantastiska. Den igår om Frank och Bill får en 10:a av 10. Bland det bästa jag sett sedan Chernobyl!" - Roger S.
 
"Att två personer som har så liten del i spelet skulle bli så här briljanta i serien hade jag aldrig trott! Både förvånad och mäkta imponerad av ett vackert porträtt av de två" - Morgan C.
 
"Otroligt bra avsnitt. Trodde aldrig jag skulle se en tv-spel adaptation på den här nivån. Var helt hänförd och gråtfärdig i slutet" - Dennis E.
 
"Detta avsnitt var hjärtskärande, om man inte är homofob eller helt känslomässigt inkompetent, bör det kännas i själen. Jättefint skådespeleri som fångade mitt medlidande" - Michelle N.
 
Vad tyckte du om veckans avsnitt? Kommentera nedan.
| 1 februari 2023 14:30 |