Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

1 juli 2022 | 14:00

10 heta tv-serier hos 6 olika streamingtjänster med premiär i juli

MovieZine hjälper till att navigera dig fram genom streamingdjungelns mängder av titlar, till några av månadens mest lovande tv-premiärer.
Efter en ovanligt varm första sommarmånad så kan vi redan nu bekräfta att juli kommer att leverera gott om hetta också, åtminstone i form av tv-serier. Vi har visserligen inte kommit hela vägen fram till augusti, när titlar som "House of the Dragon", "She-Hulk" och "Andor" går av stapeln, men redan under juli kommer det att finnas gott om tv-serier som förtjänar din dyrbara tid.
 
Här nedan har jag sammanställt tio olika tv-serier, fördelade på sex olika streamingtjänster, som alla får premiär här i Sverige under juli:
 

"The Terminal List" - 1 juli (Prime Video)

 
 
Under sommaren kommer vi faktiskt att få hela åtta avsnitt av renodlad, påkostad och seriös action, när Chris Pratt axlar rollen som en extremt hård och skitförbannad Navy SEAL i konspirations-serien "The Terminal List". Antoine Fuqua är seriens producent och har även regisserat det första avsnittet. Samtliga avsnitt släpps direkt på premiärdagen. 
 

"Stranger Things" - 1 juli (Netflix)

 
 
Den efterlängtade avslutningen av "Stranger Things" fjärde säsong är äntligen här! Två extra långa avsnitt (1 h 25 min och 2 h 20 min) kommer att ta oss i mål på seriens näst sista säsong. Nu återstår det bara att se hur många av våra utspridda karaktärer som kommer att klara sig från Vecna i avslutningen.
 

"Black Bird" - 8 juli (Apple TV+)

 
 
Handlingen kretsar kring Jimmy Keene (Taron Egerton) som döms till 10 års fängelse, men erbjuds en chans att släppas fri - om han kan lyckas få en misstänkt seriemördare att erkänna sina brott. Det "enda" Jimmy behöver göra är att flytta in på ett mentalsjukhus för några av landets värsta skurkar... och bli tillräckligt bra vän med den påstådda seriemördaren först. Serien är skapad av Dennis Lehane, författaren bakom "Mystic River", "Shutter Island" och Gone Baby Gone".
 

"The Girl From Plainville" - 10 juli (Starzplay/Viaplay)

 
 
Elle Fanning ("The Great") axlar huvudrollen i tv-serien baserad på den verkliga händelsen, som berättar om hur en flickvän till en redan deprimerad och självmordsbenägen ung man, övertygar honom att avsluta sitt liv en gång för alla. 
 

"Better Call Saul" - 11 juli (Netflix)

 
 
Den första säsongen av "Breaking Bad" kom redan 2008 och prequelserien "Better Call Saul" har rullat på sedan 2015... men det är alltså först nu som de båda tv-serierna kommer att knytas ihop genom den sjätte säsongens sex sista avsnitt. Skådespelaren Bob Odenkirks väg från Jimmy McGill till Saul Goodman är utan tvekan en av tv-historiens bäst berättade berättelser och nu återstår det bara att se om man lyckas knyta ihop säcken på ett lika imponerande sätt.
 

"What We Do in the Shadows" - 13 juli (HBO Max)

 
 
Tiden går fort när man har roligt! "What We Do in the Shadows" är redan framme vid premiären av sin fjärde säsong och om du inte har hunnit ge serien en chans ännu, så är det verkligen dags att börja titta på tv-fortsättningen av Jemaine Clements och Taika Waititis långfilm med samma namn.
 

"Resident Evil" - 14 juli (Netflix)

 
 
Vi har visserligen redan fått typ ett dussintal olika adaptioner av de populära "Resident Evil"-spelen genom åren. Men hittills har nog ingenting skrämt mig lika mycket som spelen gjorde, när man var alldeles för ung och spelade igenom allt för första gången. Netflix egna tv-adaption ser däremot onekligen ut att vara något intressant på spåren här! Blir det här sommarens stora skräckserie?
 

"Under the Banner of Heaven" - 27 juli (Disney+)

 
 
Miniserien baserad på de hemska morden i ett nära samhälle med mormoner har redan jämförts med förra årets hyllade "Mare of Easttown" och den första säsongen av "True Detective". Fast den här gången med ett avsevärt tyngre lager av religiösa svårigheter i fallet. Andrew Garfield axlar huvudrollen mot skådespelare som Wyatt Russel, Sam Worthington och Daisy Edgar-Jones.
 

"Surface" - 29 juli (Apple TV+)

 
 
Den alltid lika fantastiska Gugu Mbatha-Raw axlar huvudrollen som en kvinna som överlevt ett misstänkt självmordsförsök, men samtidigt drabbats av en hjärnskada som lett till extrem minnesförslust. Hon är plötsligt fast i ett liv med en make och vänner hon inte känner, där hon inte vet om det hon får berättat för sig om sig själv verkligen stämmer.
 

"Queer as Folk" - 31 juli (Starzplay/Viaplay)

 
 
"Queer as Folk" är en nyversion av Russel T. Davies ("It's a Sin") hyllade originalserie från 1999, som den här gången har skapats av Stephen Dunn ("Closet Monsters"). Handlingen utspelar sig i New Orleans och vi tittare kommer att få möta en grupp vänner "vars liv förändras i efterdyningarna av en tragedi". Nu återstår det bara att se om serien lyckas leva upp till den höga kvalitet som var synonym med det brittiska originalet.
 

Läs också: 140+ filmer på SVT Play i sommar

 
Vilka av tv-serierna ser du mest fram emot att få följa under juli? Kommentera gärna nedan!
| 1 juli 2022 14:00 |