Film

Skribent

Alexander Kardelo

31 mars 2014 | 12:45

"Frost" är den mest framgångsrika animerade filmen

Det går också hyfsat bra för "Captain America 2" - här är den gångna helgens biorapport.

Vi börjar i Sverige där Marvel åter regerar på biotoppen. "Captain America: Return of the First Avenger" hade premiär i onsdags, sågs av 55 163 actionsugna biobesökare, och klättrade rakt upp på 1:a plats. Därmed faller Wes Andersons komedi "The Grand Budapest Hotel" ner till 2:a plats. Den tredje mest sedda filmen är animerade "Herr Peabody & Sherman".

Helgens biopremiärer var annars av det smalare slaget. Först på plats 19 hittar vi det brittiska dramat "The Selfish Giant", följd av omtalade "Nånting måste gå sönder" på plats 20.

Se hela biotoppen här...

I USA i helgen var det "Noah" som lockade flest. Russell Crowes bibliska storfilm drog in 44 miljoner i kassan och är ny etta på Box Office. Förra veckans vinnare "Divergent" halkar ner till 2:a plats. Tyvärr ser det inget vidare ut för Arnold Schwarzenegger i thrillern "Sabotage" - efter helgens premiär blev det drygt 5 miljoner i intäkter och en 7:e plats på topplistan. En ny besvikelse för den forne actionstjärnan.

Att Disneys "Frost" är en succésaga visste vi redan. Nu finns det ännu mer siffror för att bevisa detta. "Frost" har tjänat ihop över en miljard dollar världen över, och gått och blivit den mest framgångsrika animerade filmen genom tiderna.

Den Oscarsvinnande familjefilmen gick om "Toy Story 3" i intäkter, när den slutligen släpptes på japanska biografer. Men tar man inflationen i beräkning är Disneys "Lejonkungen" från 1994 fortfarande den animerade film som flest har sett på bio.

När tre månader har gått av bioåret 2014 är det ingen mindre än "Frost" som är årets hittills mest sedda biofilm i Sverige med 636 879 biobesökare.

| 31 mars 2014 12:45 |