Film

Skribent

Mats Karlsson

27 juni 2014 | 09:35

Frank Darabont gör "Snow White and the Huntsman 2"

Regissören är i förhandlingar om att ta över registolen från Rupert Sanders som gjorde första filmen.
Allt sedan "Snow White and the Huntsman" kom till biograferna 2012 har Universal haft ambitionen att göra en uppföljare. Sökandet efter rätt regissör har pågått i flera år och det är först nu man har hittat personen för jobbet. Universal har fastnat för Frank Darabont ("The Mist"), rapporterar The Wrap.

Darabont fanns med på Universals korta önskelista, där även Gavin O'Connor ("Warrior") och Andy Muschietti ("Mama") var med och kämpade om jobbet. Men det blev slutligen Darabont som Universal inledde förhandlingarna med, som förväntas gå som planerat. Vi får dock anta att Darabont nu har ändrat uppfattning om film, då hans åsikt i december var att film har sugit de senaste åren eller så återvänder han till filmbranschen för att göra den bättre.

Kristen Stewart som tidigare var klar för att återvända till uppföljaren, förväntas inte medverka i Darabonts film. På sin höjd kan det bli tal om en cameo för Stewart. Men enligt Hollywood Reporter kommer i alla fall Charlize Theron återvända till uppföljaren. Eftersom Chris Hemsworth har blivit en större skådespelare efter framgångarna med "The Avengers" kommer nu filmen mestadels att fokusera på Hemsworths karaktär.

"Snow White and the Huntsman 2" får premiär under 2016.
| 27 juni 2014 09:35 |