Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

3 december 2013 | 15:01

Frank Darabont: "Film suger"

"The Walking Dead"-skaparen som är högaktuell med noirserien "Mob City" skräder inte med orden om vad han tycker om dagens filmutbud.

I en intervju med The Hollywood Reporter lägger Darabont ut texten om varför TV lockar till sig de stora namnen från filmens värld.

- För det första så förväntas du göra ett visst antal avsnitt för TV, vilket betyder att du har jobb regelbundet istället för att behöva sitta och rulla tummarna i väntan på ett okej från filmbolagen. För det andra, anledningen till att många av de bästa manusförfattarna flytt över till televisionen är för att de inte vill göra film längre. Förhoppningsvis kommer trenden vända, men jag tycker att i stort har film sugit de senaste åren. Detta på grund av all specialeffektsextravaganza. Dessutom bryr jag mig inte ett skit om rollfigurerna eftersom det inte finns bra manus bakom.

- Du ser ju varför skådespelarna söker sig till TV, det är ju av samma orsak: de får spela roller i TV som de inte får i film.

Darabont gläder sig också över att berättandet i TV tillåts ta plats och att även mer nischade serier ges utrymme.

- Det är ett sånt nöje att kunna få jobba med ett mer vuxet innehåll och med en handling som går på djupet. Det är inte "Mr Ed" eller "The Beverly Hillbillies" längre. Dessutom ger TV en del riktigt nischade serier en chans. Som "Breaking Bad", den skulle aldrig ha existerat som film, tror jag. Men som TV-serie är den genial.

- Du skulle inte nödvändigtvis fått göra en noirfilm - som "Mob City" - men du kan göra den för TV. Genregrejer, nischegrejer har större chans att få vädra luft i TV. Så därför kommer vi springande till TV - för att få göra vårt jobb.

Du kan läsa hela intervjun med Darabont HÄR. "Mob City" har premiär i amerikansk TV i morgon. I Sverige dyker den upp efter nyår i TNT.

| 3 december 2013 15:01 |