Film

Skribent

Mats Karlsson

11 januari 2011 | 20:27

Filmer för actiondåren under 2011

Det kommer många nya actionfilmer under 2011 och MovieZine hjälper dig att hitta rätt i filmdjungeln med denna guide.

Vi har plockat ut 50-talet titlar från filmåret 2011 som vi har delat in i olika filmtypskategorier. Allt för att göra det enkelt för dig att hitta rätt filmer. Slutligen har vi även plockat ut 10 filmer som vi är själva väldigt peppade på och har sjukt höga förväntningar på. Peppen är stark hos dessa! Men vi inleder artikelserien med att presentera filmerna för actiondåren.

Actiondåren - När farsan eller brorsan sitter och fånstirrar med helt oförståelig beundran över dialogen mellan Meryl Streep och Tom Cruise i "Lejon och lamm" och dessutom utbrister i parti och minut "vilka skådespelare", skakar du på huvudet och överväger att ringa efter två män i vita rockar. Nej, du börjar istället att poppa popcornen och slänger in "Rambo" eller "Fast and Furious" i DVD-spelaren. Karaktärsutveckling? Haha, glöm det! Här snackar vi action!

Här är filmerna actiondåren inte får missa under 2011.

The Green Hornet - 21 januari

Ett liv på dagen och ett annat på natten och nej vi pratar inte om Batman, även om likheterna finns. Seth Rogen är förläggaren som bestämmer sig för att bli brottsbekämpare. Hans sidekick är en japansk närstridsspecialist. Den gröna bålgetingen lär vara en vass motståndare för skurkarna i stan.

World Invasion: Battle Los Angeles - 20 april

Jorden attackeras av ökända trupper och Jordens befolkning samlas i Los Angeles där sista slaget kommer att äga rum. Mycket action och många utomjordingar utlovas.

Sucker Punch - 22 april

Regissören bakom "Watchmen" och "300" tar oss tillbaka till 50-talet där vi får följa en lobotomerad flicka som ger sig ut och slåss i hennes egen påhittade verklighet. Snygga brudar och tuffa slagsmål är nyckelorden.

Thor - 29 april

Enda Marvelhjälten med anknytning till Norden, men så handlar det också om vår egen åskgud Thor. Förpassad av sin far Odin hamnar han på Jorden där han får utkämpa monster som hotar Jorden.

Fast Five - 6 maj

Femte filmen i "Fast and Furious"-serien och denna gång får Vin Diesel och Paul Walker förstärkning av Dwayne Johnson. Mycket galen fart i läckra bilar utlovas.

Haywire - 13 maj

Soderbergh talar visserligen redan om pension, men än har han inte slängt in handduken. Här regisserar han ett imponerande gäng skådespelare där en viss hemlig agent står i centrum. Utlandsresor och hämnd är några av huvudingredienserna.

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides - 18 maj

Johnny Depp återvänder som Jack Sparrow och nu är han på jakt efter ungdomens källa, men det är även ökända piratkaptenen Blackbeard. Till sin hjälp/stjälp har han Barbarossa. Mycket onykterhet utlovas.

X-Men: First Class - 3 juni

Matthew Vaughn tar sig an X-männen, men nu är de inte fullt lika gamla och besvärliga som vi är vana och se dem. Många mutantfighter kan vi garanterat räkna med.

Hanna - 10 juni

Saoirse Ronan visade redan i "Försoning" att hon kan vara oberäknelig och här tar hon steget vidare till lönnmörderi. Uppfostrad av sin pappa till en känslokall mördarmaskin gör hon sitt bästa för att göra sin fader stolt.

Transformers 3 - 1 juli

Tredje och sista filmen (i alla fall av Michael Bay) om superrobotarna autobots och decepticons. Tuff action med coola supereffekter är Bays varumärke och han lär inte göra någon actionälskare besviken här.

Captain America - 12 augusti

"Wolfman"-regissören Johnston tar sig an USA:s älskade superhjälte Captain America. Nazister under ledning av Red Skull försöker göra livet surt för den blivande Avengers-ledaren.

Cowboys and Aliens - 2 september

"Iron Man"-regissören lämnar ett serietidningsprojekt för att hoppa på nästa. Vad händer när man slänger in utomjordingar i vilda västern-eran? Ja, det får vi reda på i september.

Real Steel - 25 november

Tuffingen Jackman lägger ifrån sig Wolverine-klorna för att testa på den nya innesporten robotboxning. Låter det som ett inte helt rättvist upplägg. Tro mig, det är det inte heller. I alla fall inte för robotarna!

Mission: Impossible 4: Ghost Protocol - 16 december

Pixar-regissören Brad Bird tar klivet över till spelfilm och till actiongenren. Han har visserligen erfarenhet av råttor och vi får se om han kan dra nytta av det när han ska tackla skurkar som är sugna på världsherravälde. 

| 11 januari 2011 20:27 |