Film

Skribent

Alexander Dunerfors

3 augusti 2016 | 23:00

”Fantastiska vidunder 2” har fått ett premiärdatum

Warner Bros bekräftar en uppföljare och dess regissör.
”Fantastiska vidunder och var man hittar dem” borde vara höstens måste-se-film för varje Harry Potter-fan. Men redan månader innan premiären har Warner Bros bekräftat en uppföljare. Andra filmen har fått premiärdatum 16 november 2018.

Även den kommer att regisseras av David Yates, som gör första ”Fantastiska vidunder”. Yates är välbekant med J.K. Rowlings magiska värld efter att ha ansvarat för de fyra sista Harry Potter-filmerna. Just nu är han bioaktuell med ”Legenden om Tarzan”. 

Uppföljaren har redan ett färdigt manus skrivet av Rowling själv. Historien ska enligt IGN handla om ”allt mörkare tider för trollkarlsvärldens, då Newt och andra hjältar måste välja sida.”

I ”Fantastiska vidunder och var man hittar dem” spelar Eddie Redmayne huvudrollen som trollkarlen Newt Scamander. I övriga roller finns Ezra Miller, Colin Farrell, Ron Perlman, Katherine Waterston och Jon Voight. Första filmen av tre planerade kommer på bio den 16 november.

På tal om Harry Potter har J.K. Rowling nyligen sagt att det inte blir några fler historier efter den bok- och pjäsaktuella "The Cursed Child".
| 3 augusti 2016 23:00 |