Klipp

Skribent

Alexander Kardelo

23 juni 2016 | 17:00

Vem är Newt Scamander? Lär känna J.K. Rowlings nya trollkarl

Eddie Redmayne spelar Newt Scamander i ”Fantastiska vidunder och var man hittar dem” - kolla in nya klipp ur filmen!
Harry Potter-fans har något att längta till i höst. Den 18 november går ”Fantastiska vidunder och var man hittar dem” upp på bio, en ny magisk berättelse från J.K. Rowling och regissören David Yates.

Om namnet låter bekant, så är han magi-zoologen som omnämnts i Harry Potter-böckerna. Rowling förklarar: 

- ”Fantastiska vidunder och var man hittar dem” var en lärobok som Harry Potter läste i skolan. När jag skrev så blev jag allt mer intresserad av vem Newt Scamander var. Så jag visste en hel del om honom. Han har rest jorden runt för att studera magiska djur.

Warner Bros har släppt en ny featurette kring Eddie Redmaynes karaktär och de förtrollade varelser som ryms i hans väska:


- Mina hjältar är alltid människor som känner sig utanför, stigmatiserade eller plågade. Det stämmer absolut in här också, säger J.K. Rowling.

”Fantastiska vidunder och var man hittar dem” är ett nytt äventyr som tar oss tillbaka till J. K Rowlings magiska värld. Med Eddie Redmayne i huvudrollen som magizoologen Newt Scamander kommer i höst detta äventyr som utspelar sig i 1920-talets New York. Efter ett avslutat uppdrag där Newt sökt sig för att upptäcka och dokumentera en samling magiska varelser anländer han i New York. Han kunde gjort ett uppehåll i staden utan problem, om det inte vore för malplacerade världslingen Jacob samt en del fantastiska vidunder som rymt ifrån Newt Scamander. Dessa vidunder kan skapa problem i både trollkarlarnas och världslingarnas värld.

Svensk biopremiär blir det den 16 november.
| 23 juni 2016 17:00 |