Serie

Skribent

Anders Eklöf

23 mars 2021 | 09:36

En spinoff på "Hawkeye"-serien på Disney Plus är redan på gång

Redan innan vi fått en trailer eller särskilt mycket information om "Hawkeye", får vi veta att en serie om Marvel-karaktären Echo är på gång.
Med den existensiella "WandaVision" och den hittills actionpackade och hjärtvärmande "The Falcon and the Winter Soldier", har Marvel visat att de även behärskar tv-mediet utöver den vita duken. 
 
Med mängder av serier som "Loki", "Ms Marvel", "Secret Invasion" och "Hawkeye" på gång verkar det inte som att de kommer sluta med det på ett bra tag framöver. 
 
 
Långt innan den sistnämnda serien om Avengers bågskytt Clint Barton har haft premiär, finns det nu rapporter om att en spinoff är under produktion baserad på karaktären Echo, rapporterar sajten Variety
 
"Hawkeye" kommer att handla om Clint Barton och hans relation med sin skyddsling Kate Bishop (Hailee Steinfeld), som i serietidningarna tar över rollen som Hawkeye. En av karaktärerna som kommer vara med är den döva superhjälten Echo som spelas av Alaqua Cox, som alltså även kommer få en helt egen tv-serie framöver. 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
I serietidningarna heter Echo egentligen Maya Lopez och tillhör den amerikanska ursprungsbefolkningen.  Hennes superkraft är att hon kan kopiera andra personers rörelser eller stridstekniker.
 
Enligt IMDB har Alaqua Cox inte haft några större roller tidigare. 
 
 
"Hawkeye" har en planerad premiär någon gång till hösten 2021, på Disney+. 
 
Har du läst några serier där Echo medverkar? Vilken Marvel-serie ser du fram emot mest? 
| 23 mars 2021 09:36 |