Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

11 december 2020 | 21:15

Här är alla 12 nya Marvel-serier som kommer till Disney+

Marvel har dessutom släppt nya trailers inför "Loki", "The Falcon and the Winter Soldier", "What If...?" och "WandaVision"!
Under torsdagskvällens stora webbsända aktieägarmöte levererade Walt Disney Studios tunga nyheter på löpande band, vilket vi givetvis redan rapporterat om
 
Men med mängder av nya tv-serier och filmer presenterande från Marvel, Lucasfilm, Pixar, National Geographic, Hulu och FX - så är det inte helt lätt att hålla koll på allt som är på gång hos Disney+.
 
De flesta har förhoppningsvis redan koll på att Disney+ kommer att släppa sin första Marvel-serie, "WandaVision" redan i januari. Men efter torsdagkvällens många avslöjanden finns det nu mängder av spännande projekt att se fram emot. Här nedan har vi därför sammanställt samtliga av streamingtjänstens 12 kommande Marvel-serier (och en julspecial).
 

"Armor Wars"

 
 
Don Cheadle återvänder till rollen som James "War Machine" Rhodes. Den nya serien "Armor Wars" kommer att handla om vad som skulle kunna hända om en av Tony Starks värsta mardrömmar blev sann: Vad händer om hans teknologier hamnar i fel händer?
 

"Hawkeye" - hösten 2021

 
 
Jeremy Renner återvänder till sin roll som Clint "Hawkeye" Barton i en miniserie som även kommer att introducera hans skyddsling Kate Bishop, som kommer att spelas av Hailee Steinfeld ("True Grit"). I serietidningarna är det just Kate som blir Hawkeye efter Clint, det återstår att se om det är vad som kommer att ske även under miniserien.
 
Det är även klart att Florence Pugh ("Black Widow"), Vera Farmiga, Fra Fee, Alaqua Cox, Tony Dalton och Zahn McClarnon kommer att dyka upp framför kameran.
 

"I am Groot" och "The Guardians of the Galaxy Holiday Special" - 2022

 
 
Det finns in nuläget fortfarande väldigt lite information kring den kommande "I am Groot"-serien och "The Guardians of the Galaxy Holiday Special". Serien kommer rimligtvis att kretsa kring "Guardians"-karaktären Groot. Specialen kommer att regisseras av James Gunn, som även ligger bakom "Guardians"-långfilmerna, och kommer att inkludera de flesta skådespelarna från långfilmerna - här är premiären satt till "början av 2022".
 

"Ironheart" 

 
 
Ironheart är en karaktär som bara funnits i några år i Marvel-serietidningarna, så det är inte helt förvånande om du inte har hört talas om henne tidigare. Det är oklart hur mycket av grundförlagan som kommer att finnas med i den nya tv-serien. I serietidningarna så handlar berättelsen om Riri Williams, som är en svart tonåring och något av ett underbarn som studerar vid det prestigefyllda universitetet MIT.
 
Efter att ha klurat ut hur Tony Stark byggde sin Iron Man-dräkt så konstruerar hon sin egen - och blir "Ironheart". Utöver sin hjärna har karaktären inga superkrafter, utan är på många sätt en yngre och kvinnlig version av Tony Stark. Dominique Thorne ("If Beale Street Could Talk") kommer att spela huvudrollen.
 

"Loki" - maj 2021

 
 
Det har sedan länge varit känt att Tom Hiddleston skulle återvända till rollen som "Loki" i en ny tv-serie. Men nu får vi äntligen veta var Loki egentligen tog vägen efter att han fick tag i Tesseracten i "Avengers: Endgame". TVA, eller Time Variance Authority som är det fulla namnet, kommer att spela en stor roll i den nya serien när Loki vaknar upp.
 
"Loki" beskrivs som en kriminalthriller och kommer utöver Hiddleston i huvudrollen även att inkludera Owen Wilson ("The Royal Tenenbaums"), Gugu Mbatha-Raw ("The Morning Show") och Richard E. Grant ("Dispatches From Elsewhere") framför kameran.
 

"Moon Knight" - 2022

 
 
Den kommande serien har liknats vid ett "Indiana Jones"-aktigt äventyr, som kommer att regisseras av Mohamed Diab. Serien kommer att följa karaktären Marc Spector, även känd som "Moon Knight", som är en komplex karaktär som lider av dissociativ identitetsstörning. De multipla personligheterna som lever inom honom kommer att fungera som egna karaktärer i serien.
 
Vi har tidigare rapporterat om att Oscar Isaac är i förhandlingar om att spela huvudrollen som Marc Spector, men med tanke på att Disney inte passade på att avslöja det under natten så verkar inte avtalet vara helt färdigförhandlat ännu.
 

"Ms. Marvel" - hösten 2021

 
 
Iman Vellani är sedan tidigare klar för rollen som Kamala Khan, som blir "Ms. Marvel", och under natten släppte Marvel en första bakom-kulisserna-titt (ovan) på den kommande serien.
 
Handlingen kommer att kretsa kring Kamala Khan, en pakistan-amerikansk tonåring från New Jersey, som kommer att få sin introduktion i en egen tv-serie hos Disney+ innan karaktären dyker upp i någon av de kommande MCU-filmerna. Det är däremot i nuläget fortfarande oklart exakt vad den första säsongen kommer att handla om samt om vi kommer att få några gästspel från några MCU-skådespelare.
 

"Secret Invasion"

 
Ben Mendelsohn och Samuel L. Jackson i "Captain Marvel".
 
Samuel L. Jackson återvänder till sin MCU-roll som Nick Fury, men den här gången i en egen tv-serie. Jackson kommer även att få sällskap av Ben Mendelsohns karaktär Talos från "Captain Marvel"-filmen. Serien är baserad på en crossover-comic från 2008 (med samma namn) och handlar om hur en grupp av Skrulls har infiltrerat alla möjliga nivåer av livet på Jorden.
 

"She-Hulk" - 2022

 
 
Tatiana Maslany har ryktats vara klar för rollen som Hulk-kusinen "She-Hulk" sedan i september, men hon förnekade nyligen att ryktet stämde. Nu visar det sig däremot att Maslany är klar för huvudrollen i den kommande tv-serien ändå. Disney avslöjade även att Tim Roth kommer att återvända till sin roll som skurken Emil Blonsky, mer känd som the Abomination, en roll som han spelade redan i "The Incredible Hulk" från 2008. Det är även bekräftat att Mark Ruffalo kommer att dyka upp som Hulken i den nya serien.
 
Maslany kommer att spela advokaten Jennifer Walters, som alltså är Bruce Banners kusin. När råkar ut för en olycka och Bruce donerar blod för att rädda hennes liv så får hon även några av hans krafter som en slags sidoeffekt. Det är däremot oklart om den nya Marvel-serien kommer att använda samma sätt att ge Jennifer sin kusins krafter. Med tanke på att Jennifer arbetar som advokat ryktas det även om att Charlie Cox och hans "Daredevil"-karaktär kan komma att dyka upp.
 

"The Falcon and the Winter Soldier" - 19 mars 2021

 
 
"The Falcon and the Winter Soldier" var från början tänkt att bli den första Marvel-serien med sin planerade premiär i augusti tidigare i år. Nu vet vi att den nya serien kommer att släppas den 19 mars, efter att hela "WandaVision" har hunnit rulla klart med sin första säsong.
 
Serien kommer att följa MCU-veteranerna Anthony Mackie och Sebastian Stan i sina gamla roller som Sam Wilson och Bucky Barnes. Den första säsongen kommer att bestå av sex avsnitt och utspela sig efter "Avengers: Endgame" och låta Captain Americas gamla vänner hjälpas åt när "ett globalt äventyr testar deras förmågor - och deras tålamod".
 
Daniel Bruhl återvänder som Baron Zemo från "Captain America: Civil War", medan Noah Mills ("The Enemy Within") och Carl Lumbly ("Supergirl") dyker upp i okända roller under den första säsongens gång.
 

"What If...?" - sommaren 2021

 
 
Den animerade Marvel-serien "What If...?" kommer att berätta alternativa MCU-historier där en liten ändring i storyn förändrar hela världen. Exempelvis, tänk om det var Peggy Carter som fick serumet istället för Steve Rogers? Under den första säsongens gång kommer ett gäng av skådespelarna från de senaste 20+ Marvel-filmerna att återvända och låna ut sina röster till nya äventyr.
 

"WandaVision" - 15 januari 2021

 
 
Om mindre än en månad är det dags för den första nya Marvel-serien att dimpa ned hos Disney+. I "WandaVision" kommer vi att få se Paul Bettany och Elizabeth Olsen återvända till sina roller som Vision och Scarlet Witch/Wanda Maximoff.
 
Det mesta kring handlingen i "WandaVision" har varit väldigt hemlig, särskilt med tanke på att serien ska utspela sig efter händelserna i "Avengers: Endgame" - i vilken en av karaktärerna råkar ut för ett visst öde som gör det svårt att förstå hur hen även kan dyka upp i "WandaVision". Man har även varit tydliga med att den här miniserien bestående av totalt sex avsnitt kommer att knytas ihop med den kommande långfilmen "Doctor Strange in the Multiverse of Madness", i vilken Scarlet Witch/Wanda Maximoff sägs ha en stor roll.
 

Läs också: 42 heta nyheter från Disney+, Marvel, Pixar och Lucasfilm

 
Vilka av de kommande Marvel-serierna ser du mest fram emot hos Disney+? Kommentera gärna nedan!
| 11 december 2020 21:15 |