INTERVJU

Skribent

Anders Eklöf

16 mars 2021 | 14:00

Intervju: Om att låna ut sin röst till Hawkeye i "Marvel's Avengers"

Från läkare till superhjälte - skådespelaren Giacomo Giannioti berättar om hur det var att röstskådespela Hawkeye i spelet "Marvel's Avengers".
I september förra året släpptes spelet "Marvel's Avengers" till konsoler och PC, ett spel som fick ett lagom ljummet välkomnande av sina spelare. På sajten Metacritic har spelet ett samlat betyg på 67 av 100, där vissa hyllar det för sin snygga grafik och spännande berättelse medan andra kritiserar det för ett smalt innehåll ett halvdant onlineläge. 
 
 
Den 18 mars släpps tillägget "Future Imperfect", som fokuserar på karaktären Hawkeye. I spelet är det skådespelaren Giacomo Gianniotti (känd som Dr Andrew DeLuca i tv-serien "Grey's Anatomy") som lånar sin röst till superhjälten, som MovieZine har fått möjlighet att intervjua. 
 
 
Giacomo Gianniotti förklarar att han länge har velat ta sig in i spelbranschen, eftersom han alltid har varit imponerad av hur de skapas och hur lång tid det tar innan de blir klara. Han var tidigare i samtal för en annan roll i spelet, men hade svårt att finna tiden under de många och långa inspelningarna av "Grey's Anatomy". 
 
Till slut fick han frågan om han vill spela Hawkeye i det kommande tillägget. 
 
- Jag älskar Hawkeye, då han är en fantastisk karaktär. Det är häftigt att få vara en del av det här spelet och Avengers-universumet. Vi började snabbt arbeta ihop för att komma fram till hur karaktären skulle se ut och låta och vilka serietidningar han skulle baseras på, säger han. 
 
F8546be7b5477559c241f191f4c68f5d when will grey anatomy end star giacomo gianniotti shares theory 01
 
Är du ett stort fan av Marvel sedan tidigare? 
- Jag var aldrig ett särskilt stort fan när jag växte upp, men nu när jag är äldre och när Marvel har fått en så stor genomslagskraft i Hollywood har jag intresserat mig för att återbesöka serierna. Det här var ett fantastiskt tillfälle att få förstärka mina kunskaper och läsa några av de vackra och underhållande serietidningarna om Hawkeye. 
 
Hur skiljer det sig att spela en roll i en tv-serie och låna ut sin röst till ett spel? 
Den största skillnaden är att det tar så lång tid innan du faktiskt får skådespela i film och tv. Du måste sminkas, fixa håret, bli uppklädd och gå till rekvisitaavdelningen. När du väl börjar skådespela har det gått timmar. I tv-spel är du igång så fort du ställer dig i inspelningsbåset. Det handlar också mycket mer om att värma upp sin röst. Det är mycket skrik i spel på grund av alla strider, så du måste kunna upprätthålla din röst i många timmar. Om du inte gör vad du ska innan kan du förlora rösten eller skada stämbanden. Det är inte nödvändigtvis något jag behöver tänka på inom film och tv. Här handlar det också bara om din röst och kroppen tas bort från ekvationen. Det är kul, men också en extra utmaning. 
 
F8546be7b5477559c241f191f4c68f5d 50937476392 2e15471ac7 k
 
Varför tror du att de valde dig till rollen? 
Jag vet inte exakt vad de såg i mig, men jag antar att de gillade min audition, skrattar han. I röstskådespel tror jag att de inte vill välja någon som är allt för långt ifrån karaktären, utan de vill välja någon som redan låter som den. Jag tror att de såg att jag har en likhet med Hawkeye och att det skulle bli en lätt övergång för mig. 
 
Hur förberedde du dig inför rollen? 
- Jag läste seriealbumet "My Life as a Weapon" religiöst, som de gav mig som referens. Det hjälpte mig oerhört för att linda mitt huvud kring vem han är som person, som älskare och vän, hans humor och den smärta han genomgott och påverkat honom. Allt det satte jag ihop för att skapa min tolkning av karaktären. Vi är alla mycket stolta över karaktären, det nya DLC:et och jag ser fram emot att få se folk spela det. 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
I Marvels långfilmer spelar skådespelaren Jeremy Renner rollen som Hawkeye i titlar som "Avengers" och "Captain America: Civil War". Giacomo förklarar att han inte tagit någon inspiration från honom. 
 
- Jag tror att det är många i min position som försöker göra en tolkning av en karaktär utifrån hur andra skådespelare har skildrat den. Jag väljer att inte titta på tidigare filmer och liknande, för att jag inte vill bli påverkad och imitera andra. Jag skapade den här tolkningen i en egen bubbla och använde mig bara av serietidningen och det regissören berättade för mig. Jag tror att vi lyckades skapa något originellt, roligt, charmigt och actionpackat. 
 
Har du några favoritspel? 
- Jag älskar verkligen "The Last of Us"-serien, som var en stor upplevelse för mig. När jag växte upp älskade jag allt till Super Nintendo och framförallt "Super Mario"-spelen. Jag älskar verkligen "Final Fantasy"-serien också, som har vacker grafik, bra manus och är roliga att spela. 
 
Tilläget "Future Imperfect" blir tillgängligt i "Marvel's Avengers" den 18 mars. Spelet utspelar sig efter händelserna i kampanjen från originalet, där Hawkeye har dragit sig tillbaka. När den utomjordiska rasen Kree invaderar jorden, är han inte en del av striderna, något som han ångrar och försöker gottgöra. 
 
Vad tycker du om "Marvel's Avengers"? 
| 16 mars 2021 14:00 |