Spel

Skribent

Lina Svensson

16 november 2020 | 17:00

"Marvel's Avengers" har tappat 96% av sina spelare på Steam

Spelet som förutspåddes bli en riktig kassako för Square Enix ser ut att falla platt bara två månader efter lansering.
“Marvel' s Avengers” fick väldigt mixade omdömen strax efter sin lansering i början på september. Framför allt var det många som beklagade sig över buggar, störiga mikrotransaktioner, enformiga uppdrag och ett trött loot-system. Trots detta har spelet sålts i närmare tre miljoner exemplar. Vilket inte är så chockerande egentligen, för vem kan motstå ett spel där samtliga stora Marvel-hjältar finns samlade?
 
Dock verkar det som att coola superhjältar inte är tillräckligt för att ett spel ska bli en framgångssaga. Det såg lovande ut i början av september, men nu verkar det som att framgångens vindar har mojnat rejält. 
 
För ett par dagar sedan rapporterade nämligen GitHyp att hela 96% av de som spelade “Marvel' s Avengers” på Steam i september, verkar ha lagt spelet på den virtuella hyllan för gott. Knappt 1200 personer var inloggade för några dagar sedan och under de senaste 24 timmarna har denna siffra krymt till ynka 819 personer. “Marvel' s Avengers” som är ett så kallat “Live-service-spel" (ett multiplayer-spel som med jämna mellanrum uppdateras med exempelvis nya banor, uppdrag och karaktärer) är beroende av att ha ett relativt stort antal spelare inloggade samtidigt.
 
Om antalet fortsätter att sjunka ser inte "Marvel' s Avengers" framtid särskilt ljus ut. Vi får väl se om utvecklarna Crystal Dynamics på något vis lyckas locka tillbaka spelare igen.
 
Vad tror du? Finns det en chans att rädda "Marvel' s Avengers"? 
| 16 november 2020 17:00 |