Film

Skribent

Josefine Krischausky

21 mars 2021 | 13:50

Det finns en barnförbjuden version av "Mrs. Doubtfire"

Det bekräftar regissören Chris Columbus.
I den klassiska komedin "Mrs. Doubtfire" (svensk titel: "Välkommen Mrs. Doubtfire") från 1993 spelar Robin Williams en nyskild, arbetslös man, som klär ut sig till en äldre nanny för att kunna spendera tid med sina barn som han förlorat vårdnaden om.
 
Under inspelningen ska Williams ha tagit sig så pass stor frihet med rollen att det existerar flera olika versioner av filmen, alla inte lika lämpliga för barn som den film vi känner till idag. Regissören Chris Columbus bekräftar detta för Entertainment Weekly, till följd av en viral tweet.
 
Columbus berättar att det finns åtminstone tre versioner av filmen, däribland en R-rated sådan, vilket i USA innebär att du måste vara minst 17 år för att se filmen utan vuxet sällskap. Detta eftersom Williams bad att få leka runt med rollen utanför det ursprungliga manuset, och kunde göra närmare 20 improviserade tagningar för olika scener, gissningsvis utan att censurera svordomar och grovt språk.
 
- Han kunde ibland röra sig in på territorier som inte skulle vara lämpliga för en PG-13-film, men som definitivt skulle vara lämpliga och riktigt roliga för en R-film.
 
 
Att få se någon grövre version av filmen i sin helhet är nog inget vi bör förvänta oss. Däremot menar Columbus att han skulle vara öppen för en dokumentär om produktionen av filmen, som skulle kunna innehålla intervjuer med honom själv, samt filmens producent och klippare, tillsammans med tidigare osedda tagningar. 
 
| 21 mars 2021 13:50 |