Skribent

Carl Adam Anderberg

3 september 2016 | 15:00

De 6 hetaste biopremiärerna i september

Vi tipsar om filmerna du bör se.
Ny månad, nya premiärer. Det kan såklart vara svårt att veta vad man bör lägga sin surt förvärvade bio-budget på, så här tänkte jag tipsa om 6 lovande filmer som får biopremiärer nu i september.

"Don't Breathe" - 2:a september
"Evil Dead"-regissören Fede Alvarez senaste film har hyllats av många som något av en renässans för skräckgenren (men visst har vi hört det förut?). Ett gäng ungdomar bryter sig in hos en gammal, blind man för en enkel stöt, men snart visar sig mannen vara allt annat än ofarlig, och stöten blir istället till en kamp på liv och död. Med Stephen Lang, Jane Levy, och Dylan Minnette i rollerna.

"The Shallows" - 9:e september
"The Shallows" sportar Blake Lively i huvudrollen som en olyckligt lottad surfare som strandas på en klippa med inget annat än en stor ilsken vithaj som sällskap. Sägs vara den bästa hajfilmen sedan "Hajen", vilket kanske ändå inte säger så mycket, men för fans av hajar och Blake Lively kan "The Shallows" ändå vara värd ett nervpirrande besök. 

"Sully" - 9:e september
Clint Eastwood har gjort film av den sanna historien om piloten Chesley "Sully" Sullenberger som år 2009 lyckades landa ett fullpackat passagerarplan mitt i Hudson-floden i New York. Detta efter att båda motorerna slutat fungera på 800 meters höjd. Tom Hanks i huvudrollen borgar för kvalitet.

"Bridget Jones baby" - 16:e september
Dags för något lite mer lättsinnigt, vilket kommer i form av Bridget Jones återkomst. 12 år efter den senaste filmen har Bridget (Renée Zellweger) lämnat Mark Darcy och bestämt sig för att satsa på karriären. Vad kan gå fel?

"Blair Witch" - 23:e september
En av årets mest efterlängtade skräckisar verkar på förhand vara en värdig arvtagare till klassiska "The Blair Witch Project" som skrämde slag på var man och hans hund när den släpptes på det sena 90-talet. Får vi nu äntligen faktiskt se hur häxan ser ut?


"Deepwater Horizon" - 30:e september
Mark Wahlberg spelar huvudrollen i den här verklighetsbaserade historien om oljeriggen Deepwater Horizon, som år 2010 exploderade och sedan sjönk, vilket fick förödande konsekvenser för hela USA:s östkust.  Peter Berg står för regin.

Vilka filmer ska du se på bio i september?
| 3 september 2016 15:00 |