Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

3 mars 2019 | 12:00

De 14 mest efterlängtade tv-premiärerna i mars

"American Gods", "Billions" och "Hanna" är några av månadens hetaste premiärer - vilka premiärer har du längtat efter mest?
Efter en lite premiärmässigt svagare månad i februari växlar vi upp ordentligt i mars. En månad fylld av både efterlängtade fortsättningar av redan hyllade serier, samt ett gäng helt nya produktioner som är redo att bli nästa stora genombrott på tv-sidan.
 
Nästa månad är "Game of Thrones" tillbaka, här nedan har jag samlat de serier du inte får missa medan du väntar på april.
 

"Better Things" - 1 mars (HBO Nordic)

 
 
Vi fick ingen ny säsong under 2018, men året innan lyckades "Better Things" knipa en plats på topp 3 av mina 120 favoritsäsonger. Det är med andra ord en av mina personliga favoritserier som äntligen är tillbaka. Ge den en chans om du inte gjort det ännu!
 

"American Gods" - 11 mars (Amazon Prime)

 
 
Efter mycket om och men bakom kulisserna har den andra säsongen av "American Gods" äntligen färdigställts. Kriget mellan de gamla och nya gudarna kan officiellt börja!
 

"Leaving Neverland" - 12 mars (SVT)

 
 
Ikonen Michael "MJ" Jackson har förtrollat en hel värld med sin musik och dans i flera årtionden. Men faktumet att han alltid haft ett tvivelaktigt förhållande till unga pojkar har fansen tvingats blunda för... "han var ju själv som en ung pojke i sinnet" har varit en vanlig undanflykt - men var det verkligen sant?
 
"Leaving Neverland" är dokumentärserien (i två delar) som låter två av pojkarna, som spenderade mest tid tillsammans med Jackson, berätta sin version av uppväxten tillsammans med idolen.
 

"The Good Fight" - 14 mars (HBO Nordic)

 
 
Spinoffserien till advokatdramat "The Good Wife" har imponerat från första sekund. Få serier för en så öppen, men ändå fiktiv, kamp mot Donald Trumps politik som "The Good Fight".
 

"Love, Death & Robots" - 15 mars (Netflix)

 
 
Tim Miller och David Fincher har slängt ihop en av årets mest udda nya serier, nämligen den animerade antologiserien om "Love, Death & Robots". Baserat på trailern kommer den utan tvekan att bli något utöver det vanliga.
 

"Yellowstone" - 14 mars (Paramount Network)

 
 
Efter att ha fått vänta sedan förra sommaren har det äntligen blivit dags för Taylor Sheridans hyllade cowboy-serie att få premiär i Sverige. Sheridan har tidigare skrivit manusen till fantastiska "Sicario" och "Hell or High Water". Här har han både skrivit manus och regisserat samtliga avsnitt - dessutom med Kevin Costner i huvudrollen.
 

"Turn Up Charlie" - 15 mars (Netflix)

 
 
Idris Elba visar upp sin musikaliska ådra som DJ i sin egenskapade Netflix-serie "Turn Up Charlie". Elba ser vi vanligtvis i avsevärt hårdare roller, men han har faktiskt även haft en karriär som DJ vid sidan om skådespelandet - sedan han var fjorton år gammal.
 

"Das Boot" - 16 mars (SVT)

 
 
En officiell fortsättning på den Oscarsvinnande filmen med samma namn. Serien har redan hyllats internationellt, men nu är det alltså äntligen tur för oss här i Sverige att få ta del av den tyska produktionen.
 

"Billions" - 18 mars (HBO Nordic)

 
 
Chuck och Bobby har varit på kollisionskurs i tre hela säsonger, men kommer under den fjärde att prova på något helt nytt. Jobba tillsammans. Det kan väl bara sluta med succé?
 

"The Act" - 21 mars (HBO Nordic)

 
 
Patricia Arquette kammade i början av året hem en Golden Globe för sin insats i "Escape at Dannemora", en serie baserad på en sann historia. I "The Act" tar hon sig an nästa sanna historia, denna gången som en riktigt hemsk mamma.
 

"Den inre cirkeln" - 22 mars (Viaplay)

 
 
Den nya Viaplay-serien har redan kallats för Sveriges motsvarighet till amerikanska "House of Cards". Say no more, jag vet i alla fall att jag kommer att titta!
 

"The OA" - 22 mars (Netflix)

 
 
Efter en fullständigt fantastisk första säsong, som tycktes måla in skaparna i ett hörn inför den eventuella fortsättningen, får vi äntligen se vad som hände med Prairie. Två och ett halvt år verkar, baserat på trailern ovan, ha spenderats riktigt väl av seriens skapare.
 

"What We Do in the Shadows" - 28 mars (HBO Nordic)

 
 
Taika Waititi och Jemaine Clement låg bakom den hyllade mockumentären med samma namn från 2014. Filmen har nu blivit serie och utspelar sig i Nordamerika, denna gången har Clement stått för manus och Waititi regisserat - men vi hoppas givetvis även på några sköna cameos från de båda.
 

"Hanna" - 29 mars (Amazon Prime)

 
 
Ännu en långfilm som blivit en serie med samma namn, i fallet "Hanna" rör det sig däremot om en reboot. Joel Kinnaman har en av seriens största roller, som "Hannas" pappa. Vi har redan skrivit en riktigt postiv text om serien första avsnitt som hade smygpremiär för en tid sedan.
 
Vilka tv-serier har du sett fram emot mest i mars? Kommentera gärna nedan! 
| 3 mars 2019 12:00 |