Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

21 maj 2016 | 13:00

De 12 hetaste biofilmerna i sommar

Få koll på filmerna du inte får missa!

Sommaren är lika mycket en tid för biomörker och popcorn som den är en tid för sol och bad, och för att du inte ska hamna vilse i filmdjungel har vi satt ihop en liten lista på tolv filmer som du redan nu kan skriva in i kalendern. Häng med!

"Warcraft: The Beginning" - 27:e maj
Åsikterna går isär kring hur lovande Duncan Jones fantasyrulle faktiskt är, men för alla fans av Blizzards spel, och för fans av blockbusterdoftande CGI-orgier överlag, är det här ett absolut måste.

"The Nice Guys" - 8:e juni
Även om Shane Blacks skruvade komedi inte nådde upp till förväntningarna så är filmen värd ett besök enbart för Ryan Goslings komiska talang. Karln äger.

"The Shallows" - 25:e juni
En av årets mest sedda trailers på MovieZine har haj-thrillern "The Shallows" stått för. Enkla koncept är ofta de bästa, och Blake Lively jagad av en haj låter härligt underhållande.

"Independence Day: Återkomsten" - 29:e juni
Även om nu inte Will Smith är med den här gången så får vi åtminstone återbekanta oss med Jeff Goldblum. "Independence Day: Återkomsten" lär erbjuda svulstig massförstörelse i drivor och förhoppningsvis ett lika bra presidenttal som den första filmen stod för.

"Legenden om Tarzan" - 13:e juli
Alexander Skarsgård spelar huvudrollen i "Harry Potter"-regissören David Yates problemkantade film.

"Star Trek Beyond" - 22:a juli
James Wan har tagit över tyglarna efter J.J. Abrams, och enligt uppgifter rör det sig om en återgång till 60-talets glada original-"Star Trek" när vi nu får återse Spock och de andra.

"Jason Bourne" - 29:e juli
Matt Damon är tillbaka i rollen som gjorde honom känd som actionhjälte, och av det som visats upp hittills verkar "Jason Bourne" bjuda på hårdkokt och jordnära action. Paul Greengrass regisserar och Alicia Vikander har en av huvudrollerna.

"Suicide Squad" - 3:e augusti
En film som bara ser bättre och bättre ut är "Suicide Squad", med Joel Kinnaman i rollen som Rick Flag. Den stora snackisen är dock hur Jared Letos Joker kommer att vara, och om den rår på Heath Ledgers tolkning från "The Dark Knight".

"Captain Fantastic" - 5:e augusti
Viggo Mortensen spelar okonventionell pappa i den här feelgood-filmen som hyllades enormt på filmfestivalen i Cannes. Man skrattar, man gråter, och man njuter. Oscarskänning för Aragorn?

"Lights Out" - 12:e augusti
David Sandbergs fenomenala skräck-kortfilm ska bli långfilm, och grundkonceptet är intakt. En ruggig trailer har släppts, och för skräckfans är "Lights Out" ett måste.

"Hitta Doris" - 26:e augusti
"Hitta Nemo" står sig som en av Pixars allra finaste filmer, och uppföljaren "Hitta Doris" ser ut att bygga vidare på det som vi älskade för 13 år sedan.

"Don't Breathe" - 26:e augusti
Vad passar väl bättre än att avrunda biosommaren med en riktig rysare? "Don't Breathe" regisseras av Fede Alvarez, som tidigare legat bakom den hyllade remaken av "Evil Dead".

Vilken film ser du mest fram emot? Har vi missat någon viktig film på listan? Kommentera gärna!
| 21 maj 2016 13:00 |