Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

10 oktober 2017 | 08:30

Varför är jag inte mer peppad inför David Finchers "Mindhunter"?

Den David Fincher-regisserade Netflixserien "Mindhunter" får premiär nu på fredag. Här hittar du den sista stämningsfulla trailern.
Nu är det inte lång tid kvar innan David Fincher får öppna en ny Netflixserie, precis som han gjorde med deras första originalserie "House of Cards" redan i februari 2013. När det kommer till "Mindhunter" ska Fincher däremot både öppna och avsluta säsongen genom att regissera avsnitt 1, 2, 9 och 10. 
 
"Fight Club", "Seven", "Social Network" och många fler grymma långfilmer har det blivit - men "Mindhunter" blir med sina fyra regisserade Fincher-timmar det första vi får se från den hyllade filmskaparen sedan "Gone Girl" hade sin premiär 2014. 
 
Under kvällen igår fick vi ta del av den sista trailern inför den stundande premiären, samtidigt som Netflix själva passade på att beskriva seriens premiss i ett pressmeddelande:
 
"I slutet av 1970-talet utvecklades ett nytt område inom kriminologin när de två FBI-agenterna Holden Ford (Jonathan Groff) och Bill Tench (Holt McCallany) undersökte psykologin bakom mord och kom obehagligt nära verklighetens monster."
 
 
Men om sanningen ska fram känner jag ingen vidare pepp inför "Mindhunter", hade det inte varit för att David Finchers medverkan hade den nog snarare varit nästintill obefintlig. Själva "lär dig tänka som en mördare"-grejen känns både gjord och ganska förutsägbar. Det här är den tredje trailern inför premiären och det känns inte riktigt som att någon av dem tillfört något mer än den andra.
 
Att gå in med svag pepp inför en Netflixserie, där Fincher regisserar fyra av avsnitten, kan i och för sig vara ett fantastiskt fint upplägg för en positiv överraskning. Jag hoppas (försiktigt) på det!
 
"Mindhunter" har premiär fredagen den 13:e.
 
Ser du fram mot fredagens premiär av "Mindhunter"? Kommentera gärna nedan!
| 10 oktober 2017 08:30 |