Serie

Skribent

Alexander Kardelo

1 september 2017 | 17:00

"La La Land"-regissören gör musikaldrama för Netflix

Damien Chazelle börjar snart spela in originalserien "The Eddy" i Paris.
Damien Chazelle är den senaste stjärnregissören att fångas upp av Netflix. Idag berättar streamingjätten om sin nya original-satsning, ”The Eddy”, som enligt utsago ska bli ett musikaldrama i ett multikulturellt Paris.

Handlingen kretsar kring en klubb, dess ägare, husbandet och den kaotiska staden runt dem. Med franska, engelska och arabiska som språk blir ”The Eddy” ytterligare en internationell Netflix-satsning efter bland annat tyska ”Dark” och nordiska ”The Rain”.

Chazelle - Oscarsbelönad i våras för musikalen ”La La Land” - kommer att regissera två av avsnitten och producera serien tillsammans med Alan Poul (”Six Feet Under”). Manusförfattare är Jack Thorne (”This is England”) och för musiken står den sexfaldigt Grammyvinnaren Glen Ballard (Michael Jacksons ”Bad”).

- Jag har alltid velat filma i Paris, så det är spännande att få göra det med detta team och att vi har hittat ett hem åt serien på Netflix, kommenterar Chazelle.
 
Näst på tur för regissören står dramat "First Man", som ska berätta om Neil Armstrongs legendariska steg på månen år 1969. Ryan Gosling spelar huvudrollen.
| 1 september 2017 17:00 |