Serie

Skribent

MovieZine

26 juni 2017 | 13:20

Inspelningsstart för danska Netflix-serien ”The Rain”

Civilisationen har gått under i Netflix första nordiska originalserie "The Rain". I huvudrollerna syns Mikkel Boe Følsgaard och Alba August.
Netflix fortsätter sin satsning europeiskt innehåll. Idag startar startar produktion av den första danska originalserien, ”The Rain”.

I ”The Rain” har världen som vi känner den försvunnit. Sex år efter att ett brutalt virus utplånat större delen av den skandinaviska befolkningen, ansluter sig ett ungt syskonpar till en grupp unga överlevare för att ta reda på om en ny värld har börjat någon annanstans. De hoppas alla att syskonens far finns där ute och kan ge dem svar.

Fria från civilisationens regler har var och en av de unga medlemmarna i gruppen friheten att vara den de vill vara. Men de kämpar alla med sig själva och det faktum att även i en post-apokalyptisk värld finns kärlek, svartsjuka och alla problem de trodde att de hade lämnat bakom sig.
 
 
I huvudrollerna ses Mikkel Boe Følsggard (”A Royal Affair”), Alba August (”Den allvarsamma leken”), Lucas Lynggaard Tønnesen (”Tidsrejsen”) och Lars Simonsen (”Bron”). I andra roller ses även Iben Hjejle (”Dicte”) och Johannes Kuhnke (Turist). Produktionen kommer att äga rum i Danmark och Sverige. 

Serien är skapad av Jannik Tai Mosholt (”Borgen”), Esben Toft Jacobsen (”Resan till Fjäderkungens Rike”) och Christian Potalivo (”Lång historia kort”). Mosholt, som även skrivit manus, säger i ett pressmeddelande:

- Civilisationen är väldigt nyckfull. Det är ett tunt lager spritt över tusentals år av grundläggande överlevnad. Och nu, efter en plötslig explosion av inspiration, tror vi människor att vi har allt under kontroll. Jag vill ta reda på om detta är sant. Vad är kvar av oss när civilisationen är borta på ett ögonblick. Hur överlever vi? Går vi tillbaka till att vara djur eller stärks vi av situationen och insisterar på att återskapa mänsklighet i en omänsklig värld?

”The Rain” regisseras av Kenneth Kainz (”Skämmerskans dotter”) och Natasha Arthy (”The Killing”). Serien får global premiär på Netflix under år 2018.
| 26 juni 2017 13:20 |