Film

Skribent

MovieZine

30 mars 2015 | 15:00

Bästa biotipsen för påsklovet

Här är de 12 mest sevärda filmerna för barn och ungdomar just nu.
Skolledighet och biobesök går hand i hand som Asterix och Obelix, som Askungen och prinsen, som... ni fattar. Här har vi samlat påskens bästa biofilmer för barn och ungdomar i alla åldrar. Klicka på respektive titel för att läsa recensionen.

För lågstadiet
Paddington - En teddybjörn från Peru anländer på tågstationen i London. Han har inget bagage förutom burkar med marmelad, och ingenstans att ta vägen, tills han tas om hand av en vänlig familj. Charmig familjefilm där alla (inklusive Nicole Kidman) talar svenska.

Fåret Shaun - När tv:s favoritfår gör biodebut är det dags att lämna bondgården och bege sig till den stora staden. Stop motion-animerat från Aardman-studion som också står bakom "Wallace & Gromit".

Asterix: Gudarnas hemvist - Julius Caesar har bestämt sig för att bli av med gallerna en gång för alla. Men Asterix och vännen Obelix har en plan för att stoppa honom. En underhållande och fartfylld animerad film för hela familjen. Visas även i 3D.

För mellanstadiet
Home - Utomjordingar har väl aldrig varit så gulliga som i DreamWorks nya animerade film. Här möter en liten alien på en tonårsflicka och tillsammans är de de enda som kan rädda planeten. Tokiga äventyr i 3D och med (tyvärr enbart) svenskt tal.

Big Hero 6 - Disney har i samarbete med Marvel satt ihop en häftig superhjältefilm med stort hjärta. I centrum står Hiro, som tillsammans med den kramgoa roboten Baymax försöker avslöja en stor konspiration.

Annie (premiär 6 april) - Föräldralösa Annie lever ett tufft liv hos en fostermamma, men får prova på lyxlivet hos en miljonär som behöver bättra på sin image. Uppdaterad nyinspelning av musikalklassikern från 1982, med Jamie Foxx, Cameron Diaz och Quvenzhane Wallis i rollistan. 

För högstadiet
Cirkeln - Sex tjejer i 16-årsåldern upptäcker att de har magiska krafter. Medan de lär sig att kontrollera krafterna måste de samarbeta mot ett hot på skolan. Sevärd svensk tonårsfantasy efter de populära böckerna.

Fast & Furious 7 (premiär 1 april) - Det blir fartfyllt och actionspäckat när Vin Diesel, Dwayne Johnson och de andra sätter sig bakom ratten en sjunde gång. Tragiskt nog blev detta Paul Walkers sista film. 

Sagan om prinsessan Kaguya (premiär 1 april) - Studio Ghibli är tillbaka med ett allvarligare sagoäventyr än vad man kanske är van vid. En finstämnd folksaga om flickan Kaguya som föds ur en bambustjäl.

För gymnasiet
It Follows - Det råder brist på originella skräckfilmer och därför är "It Follows" ett välkommet tillskott i genren. Tonårstjejen Jay drabbas av en mystisk förbannelse där någon eller något ständigt förföljer henne. 

Insurgent - Andra delen i "Divergent"-serien som ska bli totalt fyra filmer. Tris och Four börjar sakta men säkert rasera det falangsystem som delar in befolkningen i olika grupper. Nu återstår en konfrontation med bossen. Snyggt science fiction-äventyr men bara för de inbitna fansen. 

Kingsman: The Secret Service - Fullt ös väntar när Colin Firth lär sin unge skyddsling Taron Egerton spionyrkets alla hemligheter. Helskön parodi på Bondfilmerna, efter Mark Millars seriealbum.
| 30 mars 2015 15:00 |