Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

1 maj 2015 | 22:00

Bill Skarsgård till "Insurgent"-uppföljaren "Allegiant"

Skarsgård version yngre byter enligt rykten "Hemlock Grove" mot framtidsdystopi.
Enligt The Wrap är Bill Skarsgård på gång att skriva på för en roll i "Divergent"-seriens sista tudelade avsnitt, en rollbesättning som leds av Shailene Woodley. Han kommer i sådant fall spela mot ett annat nytillskott för filmserien; "Dum & Dummare"-favoriten Jeff Daniels, som kommer spela rollen som "David" (för er som läst böckerna).

I linje med varenda annan "Young Adult"-serie som filmatiseras ska alltså även den sista delen av den här serien delas upp i två filmer (av ytterst konstnärliga skäl, såklart). "Allegiant - Part 1" beräknas få premiär i USA den 18:e mars år 2016 och följs upp av "Allegiant - Part 2" ett år senare.

Filmerna baseras på Veronica Roths böcker om en dystopisk framtid där människor delas in i grupper baserade på personlighetsdrag. Det rör sig om en historia full av kärlek, action, och subtila budskap till läsaren, alltså.

"Allegiant" är den tredje boken i serien och den första som inte följer Shailene Woodleys "Tris" synvinkel, utan istället fokuserar på Theo James karaktär "Four".

Manuset skrivs av Noah Oppenheim, som tidigare skrev manuset till "Maze Runner".

Stort projekt för Skarsgård, om det här ryktet stämmer alltså.
| 1 maj 2015 22:00 |