Spel

Skribent

Anders Eklöf

10 mars 2023 | 10:00

Bekanta ansikten i ny trailer för "The Lord of the Rings: Gollum"

Gollum gör sig redo för nya äventyr i ett kommande spel som släpps någon gång under 2023.
För flera år sedan avslöjades spelet "The Lord of the Rings: Gollum" av Daedalic Entertainment, där vi kommer få utforska Midgård efter att hobbiten Sméagol fått tag i den magiska ringen och förvandlats till Gollum före händelserna i filmerna och böckerna.
 
Spelet har försenats flera gånger, men nu vet vi i alla fall att det släpps någon gång under 2023. Spelet har inget med Peter Jacksons filmer att göra, utan är en helt fristående berättelse mer baserad på böckerna.
 
I den nya trailern för spelet får vi se en lite annorlunda tolkning av J.R.R. Tolkiens verk än vad vi är vana vid, där vi får se kända platser som Mirkwood, Moria och karaktärer vi känner igen som Gandalf och Thranduil i en ny stil.
 
 
 
Vi har tidigare rapporterat om att utgivarna Nacon planerar att släppa "The Lord of the Rings: Gollum" någon gång mellan april och september 2023, men det återstår att se vad det exakta datumet blir.
 
Spelet fokuserar mer på smygande än strider och du kommer få göra val utifrån Gollums delade personlighet, vilket helt klart kan bli ett intressant koncept. Tyvärr ser väl spelet inte överdrivet polerat ut och ser faktiskt ut att vara minst tio år gammalt.
 
"Sagan om ringen" är verkligen i ropet just nu, med tv-serien "Maktens ringar" som sände sin första säsong under förra året och flera nya filmer på gång i framtiden. Med släppet av "Hogwarts Legacy" har vi fått se att det kan gå oerhört bra för ett spel baserat på en populär franchise, men jag har tyvärr svårt att se att det kommer gå lika bra för det här.
 
"The Lord of the Rings: Gollum" kommer till Playstation 4, Playstation 5, Nintendo Switch, Xbox One, Xbox Series X/S och PC.
 
Ser du fram emot att få utforska Midgård som Gollum?
 
| 10 mars 2023 10:00 |