Spel

Skribent

Anders Eklöf

25 januari 2023 | 10:00

Spelet "The Lord of the Rings: Gollum" släpps under 2023

Det många gånger försenade spelet "The Lord of the Rings: Gollum" verkar äntligen landa i spelarnas händer under 2023.
Det har inte varit helt lätt för spelet "The Lord of the Rings: Gollum", som för ett tag sedan var tänkt att släppas i samband med premiären av tv-serien "Sagan om ringen: Maktens ringar" på Amazon Prime Video, men blev till slut uppskjutet till ett obestämt datum.
 
Enligt den senaste resultatrapporten för utgivarna Nacon kommer spelet av Daedalic Entertainment att släppas någon gång mellan april och september 2023, så det verkar som att spelet äntligen börjar bli redo för att lanseras.
 
Spelet utspelar sig före händelserna i filmerna och böckerna, efter att hobbiten Sméagol fått tag i den magiska ringen och förvandlats till Gollum. Spelet har inget med Peter Jacksons filmer att göra, utan är en helt fristående berättelse mer baserad på böckerna.
 
 
 
Spelet fokuserar mer på smygande än strider och du kommer få göra val utifrån Gollums delade personlighet.
 
Att ett spel skjuts upp så här många gånger kan egentligen betyda lite vad som helst, men jag får en känsla av att spelet har varit i ganska dåligt skick, så förhoppningsvis blir spelet till slut värt att spela inför lansering.
 
"The Lord of the Rings: Gollum" kommer till Playstation 4, Playstation 5, Nintendo Switch, Xbox One, Xbox Series X/S och PC.
 
Är du nyfiken på spelet om Gollum?
| 25 januari 2023 10:00 |