Spel

Skribent

Anders Eklöf

26 juli 2022 | 11:00

Spelet "Lord of the Rings: Gollum" skjuts upp på obestämd tid

Vi får vänta ett tag till innan det är dags att utforska Midgård som den slemmiga typen Gollum.
Det var inte särskilt längesedan som vi fick höra att spelet "The Lord of the Rings: Gollum" skulle släppas den 1 september i höst, lagom till premiären av tv-serien "Sagan om Ringen: Maktens ringar" på Amazon Prime Video.
 
Nu har dock utvecklarna Daedalic Entertainment gått ut på Twitter med den tråkiga nyheten att spelet inte alls släpps i höst, utan "skjuts upp några månader".
 
- Under de senaste åren har vårt team arbetat hårt för att leverera en anmärkningsvärd berättelse i en hisnande värld, fylld av magi och förundran. Vi är dedikerade till att möta vårt communitys förväntningar och avslöja den outtalade historien om Gollum på ett sätt som hedrar J.R.R. Tolkien, skriver de i meddelandet.
 
 
Spelet utspelar sig före händelserna i filmerna och böckerna, efter att hobbiten Sméagol fått tag i den magiska ringen och förvandlats till Gollum. Spelet har inget med Peter Jacksons filmer att göra, utan är en helt fristående berättelse mer baserad på böckerna.
 
Spelet fokuserar mer på smygande än strider och du kommer få göra val utifrån Gollums delade personlighet.
 
 
Spelet skulle egentligen släppas redan under 2021, men har försenats ett antal gånger. "The Lord of the Rings: Gollum" kommer till Playstation 4, Playstation 5, Nintendo Switch, Xbox One, Xbox Series X/S och PC.
 
Det här är ett av många spel som försenats den senaste tiden, som "Avatar: Frontiers of Pandora", "Starfield" och "Suicide Squad: Kill the Justice League".
 
Vad tror du om spelet om Gollum? Vad tycker du om att det försenas?
 
| 26 juli 2022 11:00 |