Film

Skribent

MovieZine

6 december 2022 | 14:30

Återse "Sagan om ringen"-trilogin på bioduken 2023

Peter Jacksons episka äventyrsfilmer kommer tillbaka på stor duk i vinter. Extended, förstås!
Fantastiska nyheter för alla filmälskare! Samla ihop hela brödraskapet och boka in vinterns maffigaste biobesök när alla tre "Sagan om ringen"-filmerna kommer tillbaka på stor duk.
 
Peter Jacksons minst sagt ambitiösa adaption av J.R.R. Tolkiens Härskarringen-trilogi debuterade år 2001, och blev genast en gigantisk succé. Köerna av förväntansfulla fans ringlade sig långa redan till biljettsläppet, och vi sveptes iväg på fantastiska äventyr i ett förtrollande Midgård, där snälla små hober fick Onda Ögat på sig och behövde knalla iväg och dumpa ett stycke guldring i brinnande vulkan.
 
"Sagan om ringen" följdes av "Sagan om de två tornen" (2002) och den mäktiga finalen i "Sagan om Konungens återkomst" (2003). Många fans anser dock att det är Extended Edition - de förlängda versionerna med många scener som inte fick plats i bioversionen - som är de överlägsna. Sån tur då att det är de som visas hos Filmstaden i vinter!
 
Då har filmerna premiär:
 
 

Sagan om Ringen: Extended Version - 10 januari

 
Den unge hoben Frodo ärver en magisk ring av sin kusin Bilbo. Ringen har onda krafter som trollkarlen Sauron behöver för att förslava hela Midgård. Den förlängda versionen är 3 timmar 38 minuter. Biljetterna släpps nu i veckan.
 
 

Sagan om de två tornen: Extended Version - 7 februari

 
Brödraskapet har splittrats, men målet är fortfarande att tillintetgöra Härskarringen. Frodo och Sam lägger sina liv i Gollums händer för att finna vägen till Mordor. Äventyret fortsätter med en speltid på 3 timmar 45 minuter.
 
 

Sagan om konungens återkomst: Extended Version - 7 mars

 
Den avslutande delen i trilogin om Härskarringen. Det sista och avgörande slaget om Midgård står för dörren. Filmen är hela 4 timmar 12 minuter lång.
 
Vilken av filmerna är din favorit?
| 6 december 2022 14:30 |