Film

Skribent

Thomas Linnaeus

9 mars 2023 | 20:30

Andy Serkis är sugen på nya “Sagan om ringen”: “Midgård har aldrig lämnat mig"

Skådespelaren som spelade Gollum vill tillbaka till Midgård ifall Peter Jackson och kompani återvänder till serien.
Vi har tidigare rapporterat om att Warner Bros. och svenska Embracer har kommit överens om att göra nya “Sagan om ringen”-filmer. Peter Jackson, som regisserade filmatiseringen av hela trilogin, är villig att ha en dialog med filmjätten om vilken potentiell roll han skulle kunna ha med dessa filmer.
 
Ännu är inget klart, men nu öppnar Andy Serkis upp om vad det skulle innebära för honom i en ny podcast som GeekTyrant skriker om. Serkis, som spelade Gollum i “Sagan om ringen”-trilogin (samt första “The Hobbit) och King Kong i Peter Jacksons version - är optimistisk inför att själv återvända ifall regissören och kompani återvänder:
 
- Peter Jackson, Fran Walsh, Philippa Boyens är som en andra familj jag har blivit en del av och som jag har gjort så många filmer med. Och låt mig säga dig - de är de bästa och mest otroliga människorna att jobba med.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Andy Serkis i motion capture-dräkt spelandes Gollum i "Sagan om ringen".
 
Serkis verkar bara ha positiva saker att säga om Peter Jackson, hans fru Fran Walsh och Philippa Boyens, som var med och producerade och skrev alla “Sagan om ringen”- och “Hobbit”-filmer. Serkis fortsätter:
 
- Jag tror att det finns så många andra potentiella “Sagan om ringen”-projekt som kan bli av, och om de gör dem skulle jag naturligtvis ta chansen återuppliva det samarbetet. Midgård har aldrig lämnat mig.
 
Vill du se Andy Serkis som Gollum igen? Eller borde han hålla sig borta från Midgård?
| 9 mars 2023 20:30 |