Spel

Skribent

Anders Eklöf

23 februari 2023 | 16:00

Imponerande siffror för "Hogwarts Legacy" på bara två veckor

Spelet är dessutom mycket mer populärt än filmserien "Fantastiska vidunder".
Den 10 februari släpptes spelet "Hogwarts Legacy", där vi spelare har fått bli en elev på skolan för häxkonster och trolldom från filmerna och böckerna om Harry Potter under slutet av 1800-talet.
 
Det råder inga tvivel om att spelet är oerhört framgångsrikt med fina betyg och höga försäljningssiffror. Enligt siffror som sajten Variety har fått från Warner Bros. Games har "Hogwarts Legacy" spelats i 267 miljoner timmar sedan lanseringen.
 
 
Enligt samma uppgifter har 393 magiska växter planterats, 242 miljoner trollbrygder kokats och 1,24 miljarder mörka trollkarlar besegrats.
 
Det är alltså inte förvånande att Warner Bros. meddelar att de ser "Hogwarts Legacy" som en långsiktig franchise.
 
- Vi är mycket nöjda med den första lanseringen och ser en ljus framtid för lanseringar på andra plattformar, säger David Haddad till Variety, spelchef på Warner Bros. Games.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Efter den enorma succén som filmserien om Harry Potter var har Warner Bros haft problem att göra det igen med sin "Fantastic Beasts"-serie (eller "Fantastiska vidunder"). "Hogwarts Legacy" verkar dock vara den framgången de har letat efter.
 
Sedan spelet släpptes har communitysajten Fandom om Harry Potter haft mest besökare sedan 2018, då "Fantastiska vidunder: Grindelwalds brott" hade biopremiär. 
 
- Vårt mål är att fortsätta att använda vårt fantastiska bibliotek av Warner Bros-franchises när vi utvecklar våra framtida spel, säger Haddad.
 

Läs vår recension av "Hogwarts Legacy" här

 
Det finns ännu inga exakta försäljningssiffror för "Hogwarts Legacy", men i Storbritannien har det sålts 64 procent fler exemplar än spelet "Harry Potter and the Philosopher’s Stone" från 2001, som tidigare var det bäst säljande spelet i serien.
 
"Hogwarts Legacy" finns för tillfällen till Playstation 5, Xbox Series X/S och PC. Den 4 april kommer det till Playstation 4 och Xbox One, samt till Nintendo Switch den 25 juli. Spelet har alltså stora chanser att slå ett och annat försäljningsrekord.
 
Vad tycker du om spelet?
| 23 februari 2023 16:00 |