Spel

Skribent

Anders Eklöf

14 december 2022 | 10:00

Spelet "Hogwarts Legacy" försenas på vissa konsoler

Versionerna till Playstation 4, Xbox One och Nintendo Switch dröjer några månader extra.
Redan 2021 var det tänkt att vi skulle få besöka den magiska skolan i spelet "Hogwarts Legacy", som först försenades till 2022 och släpps nu till sist den 10 februari 2023 på Playstation 5, Xbox Series X/S och PC.
 
I spelet kommer vi att få skapa en egen karaktär som börjar på trolldomsskolan i slutet av 1800-talet, välja ett elevhem, gå på lektioner och måste kämpa mot mörka trollkarlar och en grupp svartalver som slår tillbaka mot sina förtryckare.
 
 
 
De som hade tänkt att spela "Hogwarts Legacy" på de äldre och svagare konsolerna Xbox One, Playstation 4 och Nintendo Switch får dock vänta lite till.
 
Avalanche Software har nämligen gått ut med att den tråkiga nyheten att versionerna till de två förstnämnda släpps den 4 april och Nintendo Switch-versionen den 25 juli.
 
- Vi ser fram emot att få ge dig spelet och vi vill leverera den bästa möjliga spelupplevelsen på alla plattformar, skriver de.
 
 
"Hogwarts Legacy" ser onekligen ut att kunna bli ett av de mest intressanta spelen under 2023, då det är många som suktat efter att få återvända till Harry Potter-världen i spelform. 
 
"Spelarna får uppleva livet som student vid Hogwarts skola för häxkonster och trolldom som aldrig förr och ger sig ut på en farlig resa för att avslöja en dold sanning om trollkarlsvärlden", skriver utvecklarna i ett pressmeddelande.
 
Ser du fram emot "Hogwarts Legacy"? Vilken konsol hade du tänkt spela på?
| 14 december 2022 10:00 |