Film

Skribent

Thomas Linnaeus

14 november 2022 | 20:30

Warner Bros. har skrotat flera “Harry Potter”-projekt

Två filmer baserade på “Harry Potter and The Cursed Child” blev aldrig av på grund av J.K Rowling, och nu verkar studion även ha tagit död på “Fantastic Beasts”-serien.
Trots att de ursprungliga “Harry Potter”-filmerna blev dunderhittar har filmstudion Warner Bros. Discovery inte lyckats helt med att återskapa succén på nytt.
 
Nu skriver Puck att de två filmerna som skulle bli filmatiseringen av pjäsen “Harry Potter and The Cursed Child” aldrig blev av på grund av att böckernas författare, J.K. Rowling, inte nappade på idén.
 
Rowling och hennes medarbetare resonerade att “Cursed Child” kunde ta skada av en , då de båda projekten, film respektive föreställning, möjligtvis skulle konkurrera mot varandra.
 
Puck skriver även att "Fantastic Beast"-serien är så gott som död. Warner Bros. har ingen tro på sina (inte allt för) fantastiska vidunder, trots att första filmen drog in 800 miljoner dollar. För varje uppföljare har vinsten minskat med cirka 200 miljoner dollar. Vad studion exakt vill göra, är dock inte helt självklart.
 
Blir det en uppföljare med originalgänget? När New York Times frågade “Harry Potter” själv, Daniel Radcliffe, om han någonsin vill återvända till rollen, svarade skådespelaren väldigt vagt:
 
- Jag kommer aldrig att säga aldrig. Men “Star Wars”-gänget hade ungefär 30-40 år innan de kom tillbaka. För mig har det bara varit 10 år. Det är inget som jag är riktigt intresserad av att göra just nu.
 
Vill du ha mer "Fantastic Beasts", eller andra filmer? Hur bör framtiden för “Harry Potter” se ut?
| 14 november 2022 20:30 |