Film

Skribent

Alexander Kardelo

22 januari 2020 | 07:45

Bad Robot gör film av "Justice League Dark"

Några av DC:s populäraste karaktärer återvänder i både en biofilm och en tv-serie.
J.J. Abrams produktionsbolag Bad Robot ger sig in i superhjältevärlden. Förra året signerades ett avtal mellan Warner Bros och Bad Robot, och via Deadline vet vi nu mer om deras planer.

Det spånas kring både film och tv-serier baserade på DC:s "Justice League Dark". Exakt vilka karaktärer från detta universum som får vara med, bestäms inom kort. Bad Robot ska närmast träffa filmskapare och manusförfattare för att tilldela dem egna projekt.

"Justice League Dark" debuterade som serietidning år 2011. Den kretsar kring ett team som bestått av mer ockulta och ovanliga hjältar, som John Constantine, Swamp Thing, mystiker, hamnskiftare och vampyrer. För några år sedan var Guillermo del Toro på gång med att adaptera "Justice League Dark" som film, lockad av möjligheten att visa upp superhjältar som samtidigt är monster.
 
 
Hur stor Abrams inblandning blir, återstår att se. Men redan år 2002 lämnade han in ett manus till en film om Stålmannen, så det är en genre han velat leka i länge. Abrams regisserade senast "Star Wars: The Rise of Skywalker".
 
Vad tror ni om "Justice League Dark" som nästa filmiska universum?
| 22 januari 2020 07:45 |