Film

Skribent

Jakob Åsell

31 juli 2019 | 11:00

"Baby Driver" kan snart få en uppföljare

Skådespelaren Ansel Elgort har läst manuset till "Baby Driver 2".
Den unga stjärnan Ansel Elgort, som för närvarande spelar in Steven Spielbergs musikalremake ”West Side Story” och i höst är bioaktuell med Oscarstippade "The Goldfinch", kom nyligen med nyheter kring "Baby Driver 2". I en intervju med MTV News avslöjade skådespelaren att han har sett det färdiga manuset till en uppföljare till Edgar Wrights högoktaniga kuppfilm från 2017 med Elgort i huvudrollen.
 
På frågan om manuset svarade Elgort:
 
– Jag tror att det kommer hända. Jag tror det blir en "Baby Driver 2". Den har faktiskt en annan titel. Men det får ni fråga Edgar (Wright) om.
 
Elgort visste däremot inget om tidsplanen eller när uppföljaren kan tänkas bli av. "Baby Driver" fick ett varmt mottagande bland kritikerna, vår recensent Jonna Vanhatalo gav filmen en fyra i betyg med motiveringen;  "Ösig action och en jäkla fart! 'Baby Driver' av britten Edgar Wright är en härlig romantisk kuppkomedi." Med 226 miljoner i globala intänkter markerar filmen även Edgar Wrights ("Shaun of The Dead", "Hot Fuzz") mest inkomstbringande produktion hittills.
 
Regissören själv svarade nyligen till ett fan på Twitter som undrade om "Baby Driver"-uppföljaren att de hoppas kunna göra den riktigt snart om alla stjärnor står i linje. Wright filmar för tillfället den psykologiska rysaren “Last Night in Soho” som han själv beskrivit som en skräckfilm i samma anda som Roman Polanskis filmer.
 
 
Skulle du vilja se en uppföljare till ”Baby Driver”?
| 31 juli 2019 11:00 |