Hot Fuzz (2007)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Nicholas Angel (Simon Pegg) är Londons bästa polis. Han haffar fler brottslingar än sina kollegor och har en arbetsmoral som får de andra att framstå som slashasar. För att undvika att dra skam över kollegorna blir han omplacerad till Sandford, en slumrande landsortsstad som nästan helt saknar brottslighet. Plötsligt drabbas Sandford av en rad olyckor och Angel vädrar morgonluft. Men ligger det verkligen en hund begraven eller har tristessen i Sandford gett Angel brottshallucinationer?
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: HOT FUZZ

Underhållande men inte odödligt

Jag är ledsen att behöva säga det, men de har inte gjort det igen. Tyvärr. Jag syftar naturligtvis på duon bestående av Simon Pegg och Edgar Wright, som för ett par år sedan gav oss den makalöst roliga zombiekomedin ”Shaun of the Dead”. Jag för min del skrattade så hårt att jag grät och praktiskt taget rullade av soffan, medan jag förgäves försökte komma på när jag senast sett något så underhållande. Bättre betyg än så kan väl en komedi knappast få och att dessutom lyckas väva in en genuint romantisk och trovärdig kärlekshistoria i det hela är snudd på briljant. Tveklöst har ”Hot Fuzz” alltså mycket att leva upp till i min bok.

”Hot Fuzz” fortsätter med samma humoristiska ton som sin föregångare och den här gången hamnar fokus på den nitiske London-polisen Nicholas Angel som utan förvarning blir förflyttad till en lugn liten håla ute på engelska landsbygden för att upprätthålla lagen och bekämpa till synes inga brott alls. Anledningen till detta är att Angels arbetskollegor i London har tröttnat på hur hans överpresterande får dem att framstå i dålig dager och har bestämt sig för att göra sig av med honom. Utan överdrift finner Nicholas livet på landet olidligt tråkigt och händelselöst, och gör sitt allra yttersta för att hitta kriminalitet och brottslingar i sin väg. Med en överaktiv fantasi är det inte så svårt; innan sin första officiella dag på det nya jobbet har han redan lyckats arrestera en handfull personer. Men existerar allt verkligen bara i Nicholas huvud eller lurar det faktiskt någon mörk hemlighet under den vänliga och stillsamma ytan som byns invånare presenterar för honom?

”Hot Fuzz” är definitivt en väldigt actionbetonad film, den är faktiskt action rakt igenom. Filmen går i 180 och det är ibland fysiskt jobbigt att hänga med i svängarna. I vissa scener känns filmen totalt sönderklippt och man undrar hur de har resonerat i redigeringsrummet. Dialogen och skämten får komma i andra hand och drunknar i ljudet av all skottlossning, vilket är tråkigt eftersom jag hade förväntat mig en smartare film. Man lyckas alltså inte balansera de olika ingredienserna för att hålla mitt intresse vid liv, med resultatet att filmen helt enkelt aldrig riktigt lyfter och känns sådär klockren.

Överlag är ”Hot Fuzz” rätt rolig med vissa humoristiska pärlor och i några av de riktigt blodiga scenerna lyser den där underbara humorn man känner igen från ”Shaun of the Dead” igenom, men oftast lyckas man blanda bort sina vinnande kort. Den grandiosa avgörande actionscenen mot slutet är ett typexempel på detta och twisten i den nästsista scenen känns bara helt omotiverad och resulterar i en besviken suck. Ganska underhållande och klart sevärd blir ändå slutbetyget, men tyvärr inte särskilt minnesvärd och ingen film jag känner för att återvända till.

Lina Jokelainen Skribent
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
VISA FLER EXTERNA RECENSIONER +
Senaste kommentarer
Douglas_Sthlm
Jag tycker den här filmen var bättre än Shaun of the Dead. Mycket fyndigare och högre tempo. En av de bättre humor actions jag sett på länge. En "Kopps" på steroider. Kan också varmt rekommendera den sista filmen i Cornetto-serien: "The World's End" - en titel som har dubbla betydelser i filmen. Hot Fuzz får en svag 4:a av mig för den är riktigt underhållande.
Robinjoh
Bara jag som tycker att Jonah Hill hade passat som Danny? :p Skön film 3/5
Visa fler (14)

Veckans populära filmer

Visa fler