Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

9 juni 2017 | 18:10

Edgar Wright har idéer för en uppföljare till "Hot Fuzz"

Men han är osäker på om en uppföljare är rätt väg att gå för honom som regissör.
Edgar Wright är just nu aktuell med stjärnspäckade "Baby Driver", men skapade sig främst ett namn på regissörshimlen med den så kallade Cornetto-trilogin ("Shaun of the Dead", "Hot Fuzz", och "The World's End"). När han under en intervju med MovieWeb tillfrågades av ett fan om han någonsin funderat på att göra en uppföljare till någon av de tre filmerna, och mer specifikt "Hot Fuzz", svarade han:
 
- Jag har definitivt haft några idéer, och jag och Simon (Pegg) har till och med snackat om det vid olika tillfällen, men då kommer frågan; skulle jag vilja spendera tre år av mitt liv på det? Eller skulle jag hellre vilja berätta en helt ny historia? Jag skulle dock aldrig säga aldrig, och  du har inte fel när du säger att det är den filmen som är bäst lämpad för en uppföljare.
 
Och visst finns det utrymme för ytterligare historier kring Danny och Angel, men Wright påpekar också svårigheterna:
 
-  "Hot Fuzz" är den enda filmen ur Cornetto-trilogin som man skulle kunna göra en uppföljare på. Det svåra med många uppföljare, och framförallt uppföljare till komedier, är att karaktärerna ofta har avslutat sina ark. I "Hot Fuzz" slutar det med att Nicholas Angel blir mer mänsklig, och Nick Frosts karaktär blir mindre av en idiot och mer av ett badass. Så då är frågan; var går man från det?
 
Det låter alltså inte som att vi är särskilt nära på att få en uppföljare till "Hot Fuzz", även om idéer finns. Men har du några idéer för hur en uppföljare skulle kunna se ut? Skulle du ens vilja se en "Hot Fuzz 2?" Eller kanske hellre en "Shaun of the Dead 2"? Kommentera gärna nedan!
 
Och spana också in trailern för kommande "Baby Driver":
 
| 9 juni 2017 18:10 |