BIOTOPPEN

Skribent

MovieZine

27 april 2015 | 14:00

”Avengers: Age of Ultron” krossar konkurrensen på biotoppen

En ny succé för Marvel medan ”Fast & Furiors 7” gasar vidare.
I onsdags klev ”Avengers: Age of Ultron” in på svenska biodukar och blev - inte förvånande - etta på biotoppen. Marvels nya superhjältefilm gick upp i 44 länder och lyckades i nästan samtliga få en större premiär än ”The Avengers” och ”Iron Man 3”. 

Filmen har redan dragit in över 200 miljoner dollar, skriver Box Office Mojo. Och då väntar ännu den amerikanska biopremiären (1 maj), samt Kina, Japan och flera andra regioner.

Utan tvivel blir det här en biosommar att minnas. För redan nu har vi en gigantisk biosuccé i ”Fast & Furious 7”. Den ostoppbara actionserien har gasat förbi nästan samtliga filmer som någonsin gjorts - smaka på den! ”Furious 7” har nu fått ihop över 1,3 miljarder dollar i intäkter, och är därmed den femte med framgångsrika filmen genom tiderna. 

Är den snart större än ”The Avengers”? Och kan ”Age of Ultron” bli större än sin föregångare, som för tillfället ligger tryggt som 3:e största filmen genom tiderna? Det blir ett intressant race de här kommande veckorna.

Värt att notera är också att ”Ex Machina”, sci-fi-thrillern med Alicia Vikander, ökar på amerikanska biografer. Goda recensioner och en positiv buzz tros ge filmen långt liv på bio. Vi håller tummarna för att det kan innebära en svensk biopremiär för filmen (för tillfället är den dömd att gå direkt till dvd). 
| 27 april 2015 14:00 |