Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

27 december 2014 | 12:00

Årets WTF-händelser i TV

Allt från vidriga slagsmål via halvdränkta barn till aslånga tagningar platsar på årets lista över mest ögonbrynshöjande TV-händelser.
Vänligen observera att artikeln innehåller spoilers för en rad TV-serier, huvudsakligen amerikanska. Plus äckliga bilder. Fortsätt läsa på egen risk.

Och om du undrar vart alla chockerande dödsfall tagit vägen så hittar du dem HÄR! De var så många att de fick en egen artikel.

"Mad Men"-bröstvårtan


Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Alltså när Ginsberg (Ben Feldman) blev knäpp i sjunde säsongens femte avsnitt och trodde att enda lösningen att undvika bli influerad av kontorsdatorn var att skära av sig bröstvårtan och sen ge den till Peggy (Elisabeth Moss) i PRESENT?! Är inte det ett wtf-ögonblick så vet jag inte... 

"How I Met Your Mother"-slutet


Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

All denna tid, allt detta evinnerliga sökande efter mamman och så DÖR hon typ direkt och Ted (Josh Radnor) blir istället ihop med Robin (Cobie Smulders). Chockdåligt (be)slut, säger jag. Det alternativa slutet är SÅ mycket bättre (se nedan). Team Robin och Barney (Neil Patrick Harris)!


"True Detective"-långtagningen


Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Här är ett wtf-ögonblick av det positiva slaget. (Eller kanske snarare ett "how the fuck"... )"True Detective"-regissören Cary Fukunagas sex minuter långa, helt oklippta och oredigerade tagning på Rust Cohles (Matthew McConaughey) mc-infiltration 1995 i slutet av första säsongens fjärde avsnitt. Rent TV-guld. Så mycket som behövde klaffa och som gjorde det (på fjärde tagningen). Sinnessjukt imponerande!

Kolla in scenen HÄR!

Lesters grymhet i "Fargo"


Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

I början av säsongen kunde man ändå nånstans tycka lite synd om Lester Nygaard (Martin Freeman). Hans fru var ingen höjdare och dessutom otrogen. Plus att han var dålig på sitt jobb och fick noll uppmuntran. Han var en riktig dörrmatta. 

Sen kom Lorne Malvo (Billy Bob Thornton) in i hans liv. Och den Lester som i säsongens näst sista avsnitt skickade sin nya fru Linda (Susan Park) iklädd hans jacka - med huvan ordentligt på eftersom han inte ville att "hon skulle frysa om sitt söta ansikte" - in på kontoret i sitt ställe, väl medveten om att Malvo där väntade på att döda honom, var en Lester helt utan moralisk kompass. En som faktiskt förtjänade att dö själv. 

The Mountains skallkross i "Game of Thrones"


Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Först gick det att tro att The Viper (Pedro Pascal) skulle vinna striden i fjärde säsongens åttonde avsnitt. Hans självsäkra sätt och smidiga rörelsemönster fick The Mountain (Hafþór Júlíus Björnsson) att se ut som han hade cement i skorna. Så första chocken kom när The Viper inte vann. Den andra och värsta var HUR The Mountain beslöt sig för att göra slut på honom. För vidrigt att ens beskriva. Men den som vill kan se det i rörliga bilder HÄR!


Carries nästanmord på sin bebis i "Homeland"


Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Att Carrie (Claire Danes) inte skulle vinna några priser för bästa morsa stod nog klart i samma ögonblick hon upptäckte att hon var på smällen med Brodys unge. Men att det skulle gå så långt som att hon på riktigt var på väg att dränka sin lilla dotter i badkaret var det nog ingen som trodde. Det var ett otroligt känsloladdat ögonblick - och det var förmodligen där och då Carrie insåg att Frannie skulle ha det så mycket bättre hos sin moster. *kollektiv suck av lättnad* 

Twisty The Clown i "American Horror Story: Freak Show"


Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Nästan allt med den här säsongen, från introt via freaksen till den sjuka mor-son-relationen, har på ett eller annat sätt varit chockerande. Det är som om skaparna Ryan Murphy och Brad Falchuk ba: "nu går vi all in!" Men inget har hittills varit läskigare och mer mardrömslikt än clownen Twisty (John Carroll Lynch). Honom fick de minsann till ordentligt, speciellt när han blottade vad som fanns under den redan überskrämmande masken. 

Så otäck var han att amerikanska clownförbundet slet sina peruker av raseri! De menade att Twisty bidrog till folks clownrädsla. Det går bara att hålla med på den punkten... men när man i fjärde avsnittet av fjärde säsongen fick hans bakgrundshistoria blev han mer ömkansvärd än scary. Faktiskt. 

Skrattar bäst som skrattar sist-scenen i "The Walking Dead"


Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Det var både sorgligt och djupt tillfredsställande när di satans kannibalerna med Gareth (Andrew J. West) i spetsen fick veta att Bobs (Lawrence Gilliard Jr.) ben som de just smaskat i sig i femte säsongens tredje avsnitt var zombieinfekterat. I avsnittet före hade Bob nämligen blivit biten i ena axeln, men blev infångad, nerslagen och uppstyckad innan han hann säga något om det. Hämnd är en rätt bäst serverad kall, sägs det. Men i det här fallet... tja… serverad, punkt.

Urvalet här ovan är personligt och begränsat, vill du göra tillägg så gör gärna det i kommentarsfältet! Kul att få veta era wtf-favoriter!
| 27 december 2014 12:00 |