Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

16 oktober 2014 | 18:00

Clowner i rasande attack mot "American Horror Story: Freak Show"

Mördarclownen i senaste installationen av "American Horror Story" bidrar till folks "clownrädsla".
Det anser USA:s största clownsamfund, Clowns of America International. 

I den nya säsongen av FX:s "American Horror Story: Freak Show", som hunnit gå i två avsnitt i USA, härjar en synnerligen otäck seriemördarclown vid namn Twisty (spelad John Carrol Lynch). 

Det faller inte i god jord hos Clowns of America International. 

- Hollywood tjänar pengar på att sensationalisera normen , säger Glenn Kohlberger, samfundets ordförande, till The Hollywood Reporter

- De kan ta vilken situation som helst och - oavsett hur god och ren den än är från början - förvandla den till en riktig mardröm.

- Vi tar avstånd från alla sorters medium som sensationaliserar eller bidrar till coulrofobi eller "clownskräck", säger Kohlberger, som inte kan förstå hur något så "snällt och välmenande som clowner" kan gestaltas så ondskefullt.

"American Horror Storys" skapare Ryan Murphy säger till The Hollywood Reporter att han är mycket räddare för inbrottstjuvar än för clowner, och att bakgrunden till Twisty kommer att avslöjas i säsongens fjärde avsnitt. 

- Det finns en förklaring däri till varför han är clown och till vad han håller på med, som baseras på en vandringssägen vi upptäckte, säger Murphy. 

- Vår tolkning är mycket annorlunda.

"American Horror Story" kommer till Kanal 9 längre fram i vinter. 


Vad är DIN åsikt om clowner? Tyck till här nedan!
| 16 oktober 2014 18:00 |