Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

3 juni 2014 | 18:30

Så gick den episka striden till i "Game of Thrones"

Observera att artikeln som följer innehåller all världens spoilrar om veckans avsnitt, "The Mountain and the Viper".

När sluttexterna rullade fram efter senaste "Game of Thrones" satt tittarna först som i chocktillstånd. Sedan exploderade Internetz med reaktioner. The Hollywood Reporter tog påpassligt ett snack med regissören Alex Graves, som även kan ta cred för Joffreys bröllopsavsnitt och den där övergreppsscenen mellan Cersei och Jaime. Med andra ord en luttrad regiherre.

Obs! Här nedan diskuteras det omtalade "mötet" mellan The Mountain (Hafþór Júlíus Björnsson) och The Viper/Oberyn (Pedro Pascal). Läs EJ vidare om du inte vill veta hur det gick.

The Hollywood Reporter (hädanefter THR): Hur tog du dig an den stora fajtscenen?

Alex Graves (hädanefter AG):  Jag tittade på händelseschemat i fajten. "I det här läget bör vi tänka si, men inte så". Sen övade vi scenen med stuntmännen och då kunde jag gå in och göra ytterligare ändringar och därefter var det skådisarnas tur. På så sätt upptäckte vi saker som att vi ville att Mountains hjälm skulle åka av i ett tidigt skede så du kunde se hans ansikte - vi var galna i Hafþór. Han är fantastisk och jag älskar honom.

THR: De här två rollfigurerna hade vitt skilda stridssätt, vad tänkte du där?

AG: Vi ville att det skulle vara tungt och centrerat när det kom till Mountain och se oerhört smidigt och lättrörligt ut med Oberyn. Du har fått höra under säsongens gång vilken bra krigare Oberyn är. Så det första vi fick göra var att fastställa det - särskilt som han slåss mot Mountain, som har dödat alla han någonsin slagits mot. Det behövde se ut som något som aldrig setts förut i serien. Annars har det mest varit "dra svärdet - skär upp honom - låt inälvor och blod dränka allt". Det här var artisteri - med gift.

THR: Det såg ut som om Oberyn skulle vinna där ett tag.

AG: Du måste bygga upp den sortens spänning. Jag ville få folk att tänka: "Åh, hur ska Tyrion ta sig ur det här? Nu är det kört va? Men de kan väl inte ta livet av Dinklage, kan de?"

THR: Hur fick ni till de där otäcka effekterna kring Oberyns död?

AG: Jag mappade upp det på en storyboard. "Här är när vi kommer använda Pedro och här är när vi kommer behöva nåt sorts huvud som kan implodera". Jag gav vår make-up-expert i uppdrag att bygga ett sådant huvud och sen tog specialeffektsteamet över och såg till att det blev rätt svullnad på skallen och att ett av ögonen såg för jävligt ut. Det sista som behövde handpåläggning var när de bägge kämparna låg där döda - då lade specialeffektsteamet till hjärnsubstansen

THR: Vi är superspända på säsongsfinalen som du också regisserar.

AG: Inga kommentarer. Men om du gillade veckans avsnitt, kommer du gilla även det. Och nästa avsnitt också.

Här kan du se hela stridsscenen »

Hur chockad blev du av det brutala slutet? Kommentera nedan!

| 3 juni 2014 18:30 |