Film

Skribent

MovieZine

5 december 2019 | 18:30

De 10 sämsta filmerna från 2019

Serietidningshjältar, skräck och Stallone - här är de filmer som fått lägst betyg av MovieZines skribenter i år.
Inget filmår passerar förbi utan några riktiga bottennapp. I år fick vi dessvärre genomlida äventyr med Will Ferrell som Sherlock Holmes, en reboot på Hellboy och en svensk skräckis som mest gjorde oss förvirrade än rädda. MovieZines kritiker delade också ut lägsta betyg till Stallone i ”Espace Plan 3” och till nya ”Charlie’s Angels”.

Kolla in listan med årets värsta förbrytare nedan - det här är de sämsta filmerna från 2019:
 
 

1. Holmes and Watson

 
Humorduon Will Ferrell och John C. Reilly fick många fans med kultkomedin "Step Brothers". Återföreningen med en Sherlock Holmes-parodi lockade däremot inte många skratt. "En kiss-och-bajs-dränkt parodi på världens främste detektiv. Nu kan filmåret iallafall inte bli så mycket sämre", skrev chefredaktör Alexander Dunerfors Kardelo i vintras.
 
 

2. Polar

 
Men jodå, det kunde bli sämre. Som i den här våldsamma actionrullen signerad Netflix och Jonas Åkerlund. Mads Mikkelsen spelar yrkesmördare i en smärtsamt juvenil B-kopia av "John Wick"-filmerna. "Ett haveri av episka proportioner", tyckte Viktor Jerner. "Skådespeleriet är mestadels bedrövligt, dialogen tycks vara skriven av en tioåring och kostymerna ligger på maskeradnivå."
 
 

3. Hellboy

 
Många fans bad om en ny Hellboy-film, men ingen bad om en reboot utan Guillermo del Toros inblandning. Det enda positiva är väl att den här filmen, med David Harbour och Milla Jovovich, floppade hårt på bio. "Det är verkligen pizza grandiosa extra allt, med både bea och vitlökssås", kan man läsa i Jonna Vanhatalos recension.
 
 

4. Brightburn

 
"Tänk om Superman var ond", löd budskapet som försökte locka oss till "Brightburn". En skräckis om en rymdunge med superkrafter och elaka manér. Konceptet var för absurt för vår recensent Daniel S. Ogalde - "En relativt tunn skräck som förlitar sig på billiga jump scares utan att egentligen bygga upp något av ett obehag", skriver han i sin sågning.
 
 

5. Svart cirkel

 
2019 var inte ett bra år för svensk film, och "Svart cirkel" är ett av bottennappen som varken drog publik eller plockade några höga betyg. Jonna Vanhatalo var varken road eller skrämd, när hon skrev: "ett plågsamt dåligt försök att skapa psykedelisk dramamystik på svenska."
 
 

6. Polaroid

 
"Bu! Blev du rädd? Då vet du ungefär hur besviken du kommer bli efter att ha plågat dig igenom det här sorgliga försöket till spökrysare." Andreas Samuelsons recension lämnar inget sug efter att se den norsk-regisserade rysaren om en polaroid-kamera som tar livet av de som blir plåtade.
 
 

7. Playmobil - Filmen

 
Lego-filmerna lyckades göra genuin underhållning av sina leksaksgubbar, men Playmobils egna kopia roade ingen. Vår recension varnar för "en trött och livlös reklamfilm med ett pliktskyldigt budskap och alldeles för många slapstick-skämt".
 
 

8. Escape Plan 3: The Extractors

 
"Det är sällan som man måste plåga sig igenom en så meningslös film", skriver Andreas Samuelson i sin slakt av den här Sylvester Stallone-uppföljaren. Deprimerande tråkig action av någon som sett för många b-rullar från 1980-talet.
 
 

9. Tills Frank skiljer oss åt

 
En svensk romantisk komedi i fjällen, det är väl dömt att misslyckas? Tyvärr besannade den här filmen alla våra farhågor. Jake Bolins totalsågning varnar alla tittare: "Totalt kass, outhärdligt dålig och helt utan försonande egenskaper. Fullkomligt usel. Katastrof, fiasko, haveri."
 
 

10. Charlie’s Angels

 
Höstens stora USA-flopp "Charlie's Angels" är ännu en franchise som borde fått vila ifred. Kristen Stewart leder trion av kvinnliga superspioner, men filmen "saknar både Ocean's 8-elegansen och Bondfilmernas lekfullhet", tyckte MovieZines Annika Andersson.
 
Vilka var årets sämsta filmer om ni får bestämma? Tyck till nedan.
| 5 december 2019 18:30 |