Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

30 mars 2018 | 15:15

Är du också sugen på en "The Walking Dead"-spinoff med vinter-zombies?

Det ser nämligen ut att bli ett gäng nya "Walking Dead"-spinoffer framöver - där frusna vinter-zombies verkar stå högst på listan av idéer.
Greg Nicotero, exekutiv producent och regissör för massor av "The Walking Dead" och "Fear the Walking Dead"-avsnitt, vill utöka AMC:s zombieuniversum med en ny spinoff-serie som utspelar sig i en vintermiljö. Det berättade han nyligen under en intervju med FANDOM.
 
- Något som serietidningen [som tv-serierna är baserade på] gör riktigt bra är när de introducerar vintern. Och jag tror att våra förhoppningar - mina förhoppningar - är att sätta igång något på ett helt nytt ställe, exempelvis under ett kallt väder/vinter-scenario. Eftersom frusna vinter-zombies är för jävla grymma. Tills de tinar och du är körd.
 
"Fear the Walking Dead"-spinoffen har redan tagit oss från Kalifornien med båt ut på havet, för att sedan resa genom Mexico till Texas. Spinoffen har minst sagt låtit oss utforska en hel del nya miljöer, än de mer träsk och skogs-aktiga vi blivit vana vid i originalserien.
 
 
En grupp överlevare i ett snötäckt Kanada kanske inte vore helt fel ändå? AMC:s nyaste skräckserie "The Terror" använder snön och isarna, utanför den kanadensiska kusten, på ett exemplariskt sätt för att höja kuslighetsfaktorn. Ett "Walking Dead" i vintermiljö skulle även höja insatserna för de överlevande, som skulle tvingas söka skydd på varma ställen varje natt. 
 
Scott Gimple, den nuvarande showrunnern för originalserien, kommer efter den nuvarande säsongen att tillträda en ny position inom AMC. Från den ska han övervaka allt innehåll inom "Walking Dead"-universumet som har något att göra med AMC. I en intervju med THR tidigare under månaden avslöjade han att flera nya spinoffserier kan bli verklighet framöver.
 
Den potentiella vinter-spinoffen är med andra ord bara den första av många idéer som nu har letat sig ut i offentligheten. Det återstår däremot fortfarande att se vilken typ av ny spinoff-idé de faktiskt väljer att köra på - och när vi kan tänkas få se den färdiginspelad.
 

Läs också: Scott Gimple har goda "The Walking Dead"-nyheter inför säsongsfinalen

 
Är du sugen på fler spinoffer inom "Walking Dead"-universumet - vilket scenario vill du helst utforska? Kommentera gärna nedan!
| 30 mars 2018 15:15 |