Film

Skribent

Alexander Kardelo

22 april 2022 | 18:10

Ännu en Will Smith-film skrotas

Netflix stoppar i tysthet sina planer på en uppföljare till ”Bright”. Dock verkar det inte bero på Oscarsskandalen.
De senaste veckorna har Will Smith fått se flera av sina filmprojekt pausade eller inställda, på grund av den där käftsmällen han delade ut på Oscarsgalan. Och här kommer ännu ett bakslag för skådespelaren: den planerade ”Bright 2” blir inte av.
 
David Ayers ”Bright” var Netflix-filmen från 2017 som blandade snutaction med en fantasyvärld bebodd av orcher. Streamingtjänsten meddelade sina planer på en fortsättning redan för fyra år sen. För två år sen gav de regijobbet till Louis Leterrier.
 
Nu har de dock kommit på andra tankar. Bloomberg-journalisten Lucas Shaw skriver på Twitter att ”Netflix har övergett sina planer på en uppföljare” men tillägger också att ”det är orelaterat till händelsen”. 
 
 
Med andra ord kan Netflix i tysthet ha skrotat ”Bright 2” redan innan Oscars, vad vi vet. Ingen större förlust för Netflix-tittarna är jag säker på. 
 
För Smith däremot är det ytterligare ett jobb mindre. De senaste veckorna har både ”Bad Boys 4” och Netflixthrillern ”Fast and Loose” hamnat i skottlinjen. Huruvida skådespelarens karriär efter The Slap kan återhämta sig återstår att se.
 
 
Läs också:
| 22 april 2022 18:10 |