Film

Skribent

Alexander Kardelo

9 mars 2022 | 12:30

Michael B. Jordan övertalade Will Smith till att göra "I Am Legend 2"

"Det är ett riktigt häftigt koncept", säger skådespelaren som får återbesöka en av sina bästa filmer, femton år senare.
15 år efter den dystopiska thrillern ”I Am Legend” är det nu klart för en uppföljare. Nyheten som släpptes förra veckan blev en glad överraskning för många fans, men mest överraskad är kanske Will Smith själv. 
 
I en intervju med ET Online berättar skådespelaren att han inte kunde tacka nej när Michael B. Jordan presenterade sin pitch:
 
- Det är ett riktigt häftigt koncept. Han var delaktig i att skapa den idén. Det var en av de där filmerna jag hade lämnat bakom mig, men så hörde jag idén och... "Det kan funka!" 
 
 
Smith vill inte dela med sig av några detaljer ännu - och flera stora frågor återstår. Dog inte hans karaktär i slutet av ”I Am Legend”? Jo… iallafall i bioversionen (det finns en alternativ version där den ensamme forskaren Robert Neville överlever). För många år sen talades det om en prequel, så vem vet - kanske ska vi tillbaks i tiden innan New York blev helt ödelagt? Eller har han blivit klonad? I sci-fi-världen är allt möjligt.
 
Klart är iallafall att ”I Am Legend 2” sammanför Will Smith med Michael B. Jordan (”Black Panther”, ”Creed”), och med två av Hollywoods starkast lysande stjärnor är det bäddat för ännu en biosuccé. Första filmen spelade in 585 miljoner dollar världen över, på en budget av 150 miljoner. Manus skrivs återigen av Akiva Goldsman. Vem som regisserar återstår att se.
 
 
Hur är dina förväntningar på ”I Am Legend 2”? Kommentera gärna.
| 9 mars 2022 12:30 |